Κόσμος

Κορωνοϊός – «Πράσινο φως» στη Μεγάλη Βρετανία για το χάπι

04.11.2021 | 20:04 Eνσωμάτωση

Οι Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας άναψαν το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία του πρώτου φαρμάκου σε μορφή χαπιού που καταπολεμά τον κορωνοϊό στα αρχικά στάδια.

Είναι η πρώτη φορά που εγκρίνεται χάπι για τον κορωνοϊό, το οποίο στις κλινικές δοκιμές μείωσε κατά 50% τις πιθανότητες νοσηλείας και θανάτου, όταν οι ασθενείς είχαν συμπτώματα από ήπια έως μέτρια.

Το χάπι, με τη δραστική ουσία μολνοπιραβίρι, θα κυκλοφορήσει στην Βρετανία με την ονομασία Lagervio, από τη φαρμακοβιομηχανία Merck.

Η θεραπευτική αγωγή προβλέπει 2 χάπια την ημέρα για 5 ημέρες και το κόστος της ανέρχεται σε 700 δολάρια, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων συνέστησε να χορηγείται όσο το δυνατόν πιο σύντομα μετά τη διάγνωση ενός ασθενούς με covid και μέσα σε 5 ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας  είπε ότι η θεραπεία αυτή «αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού» για τους πιο ευάλωτους και τους ανοσοκατεσταλμένους.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την εταιρεία για να μπορέσει η χώρα μας να κάνει τις επόμενες εβδομάδες τις πρώτες εισαγωγές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/11/2021