Πολιτική

Κορωνοϊός, οικονομία & εκλογές στη συνέντευξη Μητσοτάκη στο MEGA – Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

04.11.2021 | 20:11 Eνσωμάτωση

Κατηγορηματικός ότι η χώρα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να πάει σε νέο lockdown εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, ενώ επέμεινε στη σημασία της τρίτης δόσης.

«Είμαι κατηγορηματικός για τον απλούστατο λόγο ότι αυτήν την στιγμή 3 στους 4 Έλληνες έχουν πράξει το σωστό και θα ήταν άδικο να επιβάλλουμε περιορισμούς με τεράστιο κόστος για να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα που αφορά μειοψηφία».

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της 3ης δόσης και είπε ότι δεν είναι χαμένη η μάχη για την 1η δόση την ώρα που αυξάνονται τα ραντεβού και για τις δύο.

Τις τελευταίες 3 ημέρες κλείστηκαν πάνω από 60.000 ραντεβού πρώτης δόσης και ο ρυθμός για την 3η δόση είναι σταθερά στα 30.000 την ημέρα.

Σε σχέση με τον Οκτώβριο 3πλασιάστηκαν τα νέα ραντεβού και 2πλασιάστηκαν εκείνα της αναμνηστικής δόσης.

«Η δική μας πολιτική είναι πείσουμε τουλάχιστον τους μισούς ανεμβολίαστους να κάνουν το βήμα».

Δύο αυξήσεις στον κατώτατο μισθό έρχονται το 2022 όπως ανακοίνωσε στο MEGA ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Θα υπάρχει μια πρώτη αύξηση από 1.1.2022 έχει αποφασιστεί 2% και είμαι αποφασισμένος να υπάρξει και δεύτερη αύξηση εντός του 2022».

Η πρώτη αύξηση από την Πρωτοχρονιά του 2022 θα είναι από τα 650 στα 663 ευρώ και η δεύτερη θα ακολουθήσει μέσα στο β’ 6μηνο του επόμενου χρόνου.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας και πως αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, θα πάμε σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

«H ΝΔ θα επιδιώξει αυτοδυναμία και με την απλή αναλογική».

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Ποικίλες ήταν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ αντέδρασαν έντονα σε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να υπάρξει αντίλογος»

«Μου έκαναν εντύπωση οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης», σημείωσε ο Γιάννης Πρετεντέρης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, σχετικά με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

«Στο σκέλος της διακυβέρνησης του τόπου δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Δε θυμάμαι κάποιον να λέει κάτι», επισήμανε ο Γιάννης Πρετεντέρης.

«Εκλογές χωρίς αντεπιχείρημα στο βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης δεν μπορούν να υπάρξουν. Θέλω να ελπίζω ότι θα βρουν αντίλογο στο επιχείρημα του Μητσοτάκη», κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/11/2021