Ελλάδα

Κορωνοϊός – Μόνο με τεστ η είσοδος ανεμβολίαστων πιστών & κληρικών στους ιερούς ναούς

04.11.2021 | 20:01 Eνσωμάτωση

Η απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τους πιστούς από την υποχρέωση για τεστ προκειμένου να μπουν στις εκκλησίες, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Μετά από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο MEGA, η ιεραρχία της Εκκλησίας επανήλθε με μια νέα εγκύκλιο προς τους ιερούς ναούς, με την οποία γίνεται ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια τεστ κορωνοϊού σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Όσοι προσέρχονται στις εκκλησίες, να τηρούν επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας, να πραγματοποιούν rapid ή PCR τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού».

Η «ιερή» συμφωνία

«Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία, να ανάψει ένα κερί. Δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να τον ελέγξει αν θέλει να το κάνει. Λοιπόν, από εκεί και πέρα εάν υπήρχε τρόπος εφαρμογής του μέτρου αυτού θα το συζητούσαμε».

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα όσα είπε για τις εκκλησίες αποτέλεσαν επιταχυντή των εξελίξεων

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, μαζί με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου Δημήτρη Τσιόδρα, επικοινώνησαν με τον υπεύθυνο Τύπου του Αρχιεπισκόπου Χάρη Κονιδάρη και τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ προκειμένου να υπάρξει κίνηση από την εκκλησία με ισχυρό μήνυμα προς τους πιστούς και τους κληρικούς.

«Εμβολιάζεστε ή αργία με στέρηση μισθού»

Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος έστειλε τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους ιερείς. Όσοι δεν εμβολιαστούν σε μια εβδομάδα θα τεθούν σε αργία, προειδοποίησε 32 ανεμβολίαστους από τους 80 ιερείς της μητρόπολης Μυτιλήνης με σχετική επιστολή.

Σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, υποστηρίζοντας πως πρέπει να υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο «εκείνοι που ανοήτως διακηρύσσουν βλακώδεις διακηρύξεις».

Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου.

Τα εκκλησιαστικά συμβούλια έχουν αναλάβει την τήρηση των μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοϊού μέσα στους ναούς.

Ιερέας κοινώνησε τους πιστούς ενώ είχε κορωνοϊό

Ένα εξοργιστικό περιστατικό σημειώθηκε Μυτιλήνη, όπου ιερέας, ο οποίος νοσούσε με κορωνοϊό, φέρεται να τέλεσε κανονικά τη Θεία Λειτουργία ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου (26/10), στον ομώνυμο ναό της ενορίας του. Ο ιερωμένος κοινώνησε και τους παριστάμενους πιστούς.

Αυτό που ερευνάται αυτήν την στιγμή, είναι το κατά πόσο ο ιερέας γνώριζε ότι είχε νοσήσει, αφού λίγες μέρες μετά εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα στην ενορία του.

Δεν είναι λύση η απόφαση της Εκκλησίας

Η κίνηση της Ιεράς Συνόδου, είναι ένα δείγμα τόνωσης των εμβολιασμών, καθώς πολλοί ιερείς είναι ανεμβολιαστοι, ωστόσο δεν είναι κάτι το οποίο θα δώσει λύση στο πρόβλημα του μη εμβολιασμού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/11/2021