Υγεία

Πλεύρης – Κινούμαστε για την κάλυψη των Long Covid περιστατικών

02.11.2021 | 02:22 Eνσωμάτωση

Στο φαινόμενο «Long Covid» και τους ασθενείς που νιώθουν αβοήθητοι αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην εκπομπή «ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ» και τη Νίκη Λυμπεράκη.

Μιλώντας στην εκπομπή αρκετοί από τους ασθενείς που νόσησαν με Covid και εξακολουθούν να έχουν προβλήματα μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, τόνισαν την ανάγκη για σύσταση ιατρείου Post Covid, μέσα από το οποίο θα μπορούν να έχουν τη θεραπεία που χρειάζονται.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, υπογράμμισε πως «το Post Covid, που αφορούσε τις άμεσες συνέπειες της νόσου, είχε θεσμοθετηθεί και ο κόσμος που έβγαινε από νοσηλεία πήγαινε για τη βασική πρώτη θεραπεία, που ήταν να επιστρέψει η αναπνοή και να ενδυναμωθεί το μυικό του σύστημα».

«Πράγματι, υπάρχει τώρα το Long Covid. Ήδη με την κυρία Καρποδίνη -τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ- μαζεύουμε τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν και σε συνεννόηση με τον κ. Θεμιστοκλέους που έχει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ψάχνουμε να δούμε τα κριτήρια που θα μπουν, για να υπάρξει αποζημίωση και για Long Covid διαδικασίες» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

«Θέλουμε να κινηθούμε όσο το δυνατόν άμεσα, γιατί ο πληθυσμός αυτός όλο και μεγαλώνει» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεγάλη Εικόνα - 02/11/2021