Υγεία

Καπραβέλος – Η Θεσσαλονίκη δεν είναι «κόκκινη», αλλά «μαύρη»

02.11.2021 | 01:00 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ» μίλησε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος για την πορεία της πανδημίας και την εικόνα των κρουσμάτων στη βόρεια Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο κ. Καπραβέλος δεν έχει φανεί ακόμα το αποτύπωμα των εορτασμών στην πόλη της Θεσσαλονίκης, του Αγ. Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας ότι «το χρώμα της πόλης δεν είναι κόκκινο, αλλά μαύρο».

«Υπάρχουν ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες, δεν υπάρχει κρεβάτι εντατικής» σημείωσε ο κ. Καπραβέλος, υπογραμμίζοντας ότι στο «Παπανικολάου» νοσηλεύονται ασθενείς στα χειρουργεία. «Κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες να τους κρατήσουμε στη ζωή» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Κάνω έκκληση, πρέπει να ελέγξουμε την πανδημία, όπως ξέρουμε εμείς στην εντατική. Με αποφασιστικά μέτρα, με δραστικά μέτρα» τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε όλη την ανθρώπινη δραστηριότητα».

Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι η φετινή εικόνα ήταν διαφορετική απ’ ότι πέρυσι, καθώς το θέμα το 2020 ήταν τα lockdown. «Για εμένα δεν υπάρχει επιστημονικό επιχείρημα που να λέει ότι η εστίαση μπορεί να λειτουργεί κανονικά και δεν μπορεί να λειτουργεί το θρησκεύεσθαι» υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεγάλη Εικόνα - 02/11/2021