Ελλάδα

Στόχος επιθέσεων από αρνητές της πανδημίας οι επιστήμονες

01.11.2021 | 20:11 Eνσωμάτωση

Από ήρωες, στόχος επιθέσεων από αρνητές. Γιατροί και νοσηλευτές καθημερινά δέχονται, όπως λένε, την εχθρική συμπεριφορά αρνητών της πανδημίας, που εκφράζεται με απειλές και κατάρες.

Οι πιο προβεβλημένοι από τους επιστήμονες που ενημερώνουν το κοινό για την πορεία της πανδημίας και για απαραίτητα μέτρα προφύλαξης αποτελούν κόκκινο πανί για αρνητές που εκτονώνουν την οργή τους κυρίως στα… πληκτρολόγια.

«Είναι κυρίως στο Ίντερνετ, που γράφουν πράγματα τα οποία, τι να σας πω, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ουσιαστικά συκοφαντούν, ότι λέω ψέματα,ότι έχω μόνο εμβολιασμένους. Το πιο απειλητικό που πήρε το νοσοκομείο και όχι εγώ, απλά ήταν “υπόψη Καπραβέλου”, ήταν μια επιστολή από την Κρήτη, η οποία ουσιαστικά έβαζε τα ζητήματα σε βάση θεϊκή. Δηλαδή ότι το εμβόλιο είναι η κατάρα του διαβόλου που καταστρέφει τη ζωή και το dna των Ελλήνων… Ανάξια λόγου» σημείωσε ο διοικητής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νικόλαος Καπραβέλος.

Εφημερίες… τρόμου

Δεν είναι λίγες οι φορές που γιατροί και νοσηλευτές ήρθαν αντιμέτωποι με οργισμένους συγγενείς ασθενών, αρνητές της πανδημίας και κάθε ιατρικής πράξης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Εγώ παίρνω mail από συγκεκριμένες ομάδες αρνητών, οι οποίοι, εντάξει στην αρχή ήταν επιθετικοί, και φυσικά όλοι οι γιατροί έχουν ακούσει. Και καθημερινά στο νοσοκομείο έχουμε περιστατικά τέτοια. Φυσικά μέσα μου θύμωσα αλλά ποτέ δεν το εκδήλωσα» υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Στους αρνητές προστίθενται και όσοι φοβούνται το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων. Στα πρόσωπα των επιστημόνων βλέπουν τους υπεύθυνους και ξεσπούν την οργή τους με κάθε τρόπο.

«Φοβούνται μην ξανακλείσουμε και φοβούνται μήπως παίξουμε τέτοιον ρόλο εμείς. Εγώ εδώ κι ενάμιση χρόνο έχω χάσει τη ζωή μου. Η μονάδα μου ολόκληρη είναι στην υπηρεσία του κορωνοϊού και μάλιστα των ανεμβολίαστων, αυτών δηλαδή που με βρίζουν» πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος.

Οι επιστήμονες προσπαθούν, όπως διαβεβαιώνουν, να μην σηκώνουν το γάντι οποιασδήποτε πρόκλησης, ούτε τους τόνους στις αντιπαραθέσεις με τους ανθρώπους που δεν εμπιστεύονται τη λογική.

Στόχος, όπως λένε, είναι να καταφέρουν να πείσουν έστω και έναν, οτι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και ότι, τη δεδομένη στιγμή, το όπλο ενάντια στην απειλή είναι ένα. Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/11/2021