Ελλάδα

Αττική – Με κουζινομάχαιρο 11χρονη στο σχολείο – Σχεδίαζε να επιτεθεί σε συμμαθητές της

01.11.2021 | 17:22 Eνσωμάτωση

Προβληματισμός και ανησυχία σε δημοτικό σχολείο στη Νέα Πέραμο, όταν 11χρονη πήγε στο σχολείο της έχοντας στην τσάντα της ένα κουζινομάχαιρο.

«Το έχουν κάνει θέμα οι γονείς, λογικό είναι, παιδιά τους είναι, ανησυχούν», λέει ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Σταύρος Φωτίου.

Όλα άρχισαν όταν έγινε κλήρωση ανάμεσα στους μαθητές για να βρεθούν οι παραστάτες και ο σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Μαθήτριες, θέλοντας να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους για τα αποτελέσματα, συμφώνησαν να έρθουν την επόμενη ημέρα στο σχολείο με μαχαίρια, με μία από τις τρεις μαθήτριες να πραγματοποιεί το σχέδιό τους.

Σύμφωνα με την υποδιευθύντρια του δημοτικού σχολείου, το περιστατικό έβαλε τέλος όταν μαθητής ενημέρωσε τον δάσκαλο και πήρε το μαχαίρι από τη μαθήτρια πριν προλάβει να τραυματιστεί κάποιος ανήλικος.

«Δεν έχει τεθεί κανένα παιδί σε κίνδυνο, το μαχαίρι ήρθε, αλλά δεν βγήκε από την τσάντα», λέει η Ελένη Αγερικού, υποδιευθύντρια Δημοτικού Σχολείου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει μητέρα μαθητή, δεν είναι η πρώτη φορά που ανήλικοι εκδηλώνουν βίαιη συμπεριφορά, καθώς στο παρελθόν μαθητής χτύπησε συμμαθητή του με κουτουλιά.

Η διευθύντρια του σχολείου ενημέρωσε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και την προηγούμενη Πέμπτη ο σχολικός ψυχολόγος συζήτησε με τα παιδιά.

«Έχουν πραχθεί τα δέοντα. Ήρθε το παιδί στο σχολείο κανονικά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Οι γονείς των παιδιών είναι διχασμένοι, με κάποιους να θεωρούν ότι ήταν μια νεανική απερισκεψία και άλλους να ζητούν την απομάκρυνση του παιδιού από το σχολείο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/11/2021