Υγεία

Αντίστροφη μέτρηση για νέα μέτρα στη βόρεια Ελλάδα

01.11.2021 | 13:02 Eνσωμάτωση

Η πανδημία και η λήψη νέων μέτρων βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, δεν είναι καλά και υπάρχει έντονος προβληματισμός και ανησυχία στην κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη των υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου με τους περιφερειάρχες και τον πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επανέρχονται στο τραπέζι μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν από το πρωί ότι θα ανακοινωθούν αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας ενώ θα συνεχιστεί η προσπάθεια να πειστούν εκείνου που ακόμα και τώρα είναι διστακτικοί στον εμβολιασμό.

Ο Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Η ανάγκη περαιτέρω επέκτασης της εμβολιαστικής κάλυψης σε εθνικό επίπεδο, είναι ακόμη πιο πιεστική. Θρηνούμε ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας του μη εμβολιασμού και αυτό δε μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί, και από την άλλη πλευρά η κοινωνία η οικονομία και η εκπαίδευση, δε γίνεται, δε πρέπει και δε θα γυρίσουν σε ένα καθεστώς περίκλειστου».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/11/2021