Ελλάδα

«Αυτοψία» του MEGA για τους ελέγχους στα καταστήματα – Τα νέα μέτρα που έρχονται στην εστίαση

01.11.2021 | 13:02 Eνσωμάτωση

Με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μαζί με συναδέλφους του όταν ζήτησαν από ιδιοκτήτη ταβέρνας να κάνει έλεγχο πιστοποιητικών εμβολιασμού, το MEGA πραγματοποίησε αυτοψία. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί καταγράφεται μια χαλαρότητα ως προς τους ελέγχους η οποία δεν δικαιολογείται από την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας

Όπως περιγράφουν οι ρεπόρτερ στο MEGA: «Στο συγκεκριμένο κατάστημα εστίασης για να εισέλθουμε στον εσωτερικό χώρο πρέπει να έχουμε το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο χέρι. Αρκετοί είναι όμως εκείνοι που όπως λένε στην κάμερα του MEGA έχουν συναντήσει χώρους που δεν τους ζητούν τα απαραίτητα έγγραφα στην είσοδο».

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι των καταστημάτων υποστηρίζουν ότι καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με πελάτες που αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους.

Δεν λείπουν μάλιστα και οι εντάσεις.

Οι πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό βλέποντας σε πολλές περιπτώσεις ιδιοκτήτες εστίασης να μην κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους, προτιμούν τους εξωτερικούς χώρους για να νιώθουν ασφαλείς.

Λουκέτα και πρόστιμα

Εντατικοί παραμένουν οι έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην εστίαση για τον κοτρονιού μόνο χθες είχαμε 203 παραβάσεις σε καταστήματα εστίασης επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 20 καταστήματα σε όλη την επικράτεια 7 από αυτές σε καταστήματα της Αττικής και πραγματοποιήθηκαν 10 συλλήψεις υπευθύνων με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Συγκεκριμένα σημειώθηκαν:

– 203 παραβάσεις
– 20 αναστολές λειτουργίας στην επικράτειας
– 7 αναστολές λειτουργίας Αττική
– 10 συλλήψεις

Ενώ το πρόστιμο για την επιχείρηση που δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό ξεκινά από 2.000 ευρώ και φτάνει έως και 20.000 ευρώ.

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους ανεμβολίαστους

Νέα μέτρα για την εστίαση και τη διασκέδαση μπαίνουν στο τραπέζι μετά την αναζωπύρωση της πανδημίας κυρίως στις κόκκινες περιοχές. Την Τετάρτη συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι για να καταθέσουν τις προτάσεις τους προς τη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έρχονται αλλαγές στους μεικτούς εξωτερικούς χώρους χώρους, με τους επιχειρηματίες να ανησυχούν για νέο αλαλούμ και ζητούν από την κυβέρνηση σχετικά με το ποιοι χώροι θα θεωρούνται εσωτερικοί και εξωτερικοί.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/11/2021