Ελλάδα

Θρίλερ στο Αιγαίο – Πάνω από 400 μετανάστες εν πλω από την Τουρκία

30.10.2021 | 12:59 Eνσωμάτωση

Οι Τούρκοι δουλέμποροι έχουν αρχίσει να επιχειρούν τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών, όχι μόνο με λέμβους αλλά και με πλοία - φορτηγά. Χθες μετά από περιπολία του λιμενικού σώματος, εντοπίστηκε πλοίο με τουρκική σημαία ανοιχτά της Κρήτης με 400 μετανάστες που είχε αποπλεύσει από άγνωστο λιμάνι της Τουρκίας. Τώρα, ρυμουλκείται προς τα Δωδεκάνησα.

Εν πλω με προορισμό νησί των Δωδεκανήσων βρίσκεται το φορτηγό πλοίο με τους 400 μετανάστες που απέπλευσε από άγνωστο μέχρι στιγμής λιμάνι της Τουρκίας.

Το δουλεμπορικό εντοπίστηκε χθες το πρωί νοτιοανατολικά της Κρήτης και μέχρι αυτή την ώρα ρυμουλκείται από σκάφος του λιμενικού.

Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τη Frontex κατέθεσαν αίτημα προς την Άγκυρα να δεχθεί πίσω το πλοίο που φέρει τουρκική σημαία, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό.

Οι τουρκικές αρχές υποστήριξαν ότι σύμφωνα με τους κανόνες έρευνας και διάσωσης το πλοίο πρέπει να οδηγηθεί στο πλησιέστερο και ασφαλέστερο λιμάνι.

Το πλοίο, που ξεκίνησε από κάποιο λιμάνι της Τουρκίας και είχε προορισμό την Ιταλία, εντοπίστηκε μετά από περιπολία του λιμενικού σώματος.

Στο κατάστρωμα βρίσκονται περίπου 400 μετανάστες κυρίως από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, στην πλειοψηφία τους άντρες.

Το πλοίο ρυμουλκείται από σκάφος ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού και πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/10/2021