Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Εκβίαζαν τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου για να μη διαρρεύσουν βίντεο με προσωπικές του στιγμές

30.10.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Με βίντεο από προσωπικές του στιγμές εκβίαζαν τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου ζητώντας του 40 χιλιάδες ευρώ για να μην το δημοσιοποιήσουν.

Είχαν γίνει η σκιά του επί ένα εξάμηνο και κατέγραφαν κάθε του κίνηση χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τίποτα. Μέχρι την στιγμή που άκουσε πριν από περίπου 10 μέρες στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής τον ωμό εκβιασμό. Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης κλήθηκε να πληρώσει 60.000 ευρώ για να μη δημοσιοποιηθούν προσωπικές και οικογενειακές του στιγμές.

«Αισθάνομαι σοκαρισμένος για τη βίαιη εισβολή στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή. Πολύ θυμωμένος και αηδιασμένος για τις μεθόδους που μετέρχονται «κάποιοι» για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Ως εδώ», δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

Η “παγίδα” και τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου ενημέρωσε την ασφάλεια αμέσως  κι έτσι έφθασαν χθες στα ίχνη των εκβιαστών  μετά  από διαπραγματεύσεις του ποσού που απαιτούσαν το οποίο συμφώνησαν να είναι στα 40.000 ευρώ.

Ήταν 10 το πρωί όταν ο αδελφός του δημάρχου συναντήθηκε με έναν από τους εκβιαστές σε γνωστό καφέ της καλαμαριάς .Στην επιχείρηση συμμετείχαν πάνω από 40 αστυνομικοί πολλοί από αυτούς μάλιστα παρίσταναν τους θαμώνες του μαγαζιού .Όταν έπεσαν στο τραπέζι τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα η σύλληψη τους ήταν άμεση.

Δυο ντετέκτιβ ηλικίας 46 και 66 ετών και  μια 22χρονη  γυναίκα που τους συνόδευε  έπεσαν στα δίχτυα της αστυνομίας Ένας 60χρονος όπως αποκαλύφθηκε τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τους είχε αναθέσει την παρακολούθηση του δημάρχου.

«Ευχαριστώ θερμά τις αρχές της αστυνομίας και ειδικότερα τη διεύθυνση ασφαλείας Θεσσαλονίκης και την υποδιεύθυνση εκβιαστών για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση της υπόθεσης. Τώρα αναλαμβάνει η δικαιοσύνη. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Τέλος», ανέφερε ο δήμαρχος.

Οι 2 ντετέκτιβ και η 22χρονη θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων για εκβίαση κατά συναυτουργία, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 60χρονου που φέρεται να τους έβαλε να τον παρακολουθούν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/10/2021