Ελλάδα

Δολοφονία & όχι αυτοκτονία ο θάνατος της 12χρονης Ζενέϊντα το 2011

30.10.2021 | 20:25 Eνσωμάτωση

Αποκαλυπτικό ήταν χθες το «Φως στο Τούνελ».

Τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον θάνατο της 12χρονης Ζενέϊντα στον Πειραιά, τον Σεπτέμβριο του 2011, έφερε στο φως η Αγγελική Νικολούλη.

Τότε, είχε κλείσει η υπόθεση ως αυτοκτονία. Δέκα χρόνια μετά όμως αποδείχτηκε πως ο άνθρωπος που τότε είχε εμφανιστεί ως ο γείτονας που δήθεν την είχε βοηθήσει, ότι τώρα ευθύνεται για τη δολοφονία της.

Δέκα χρόνια μετά τον φριχτό θάνατό της, η δικαιοσύνη διέταξε την προφυλάκιση του γείτονα του παιδιού στον Πειραιά, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, του εμπρησμού, της απόπειρας βιασμού και της αποπλάνησης ανηλίκου.

Οι Αρχές το 2011 είχαν πιστέψει πως το παιδί αυτοκτόνησε με αυτοπυρπολισμό. Δεν τους έκανε εντύπωση ότι ήταν σχεδόν γυμνή, ότι τα χέρια του γείτονα είχαν εγκαύματα και δεν ερεύνησαν το DNA στον αναπτήρα που δεν ήταν δικό της, αλλά ανήκε σε άντρα όπως ανακάλυψε 10 χρόνια μετά ο γενετιστής και πραγματογνώμονας της οικογένειας, Γιώργος Φιτσιάλος.

Ούτε τα εγκαύματα που έφερε στο σώμα της όμως η μικρή Ζενέϊντα ταίριαζαν με αυτοπυρπολισμό, αφού όπως αποδείχτηκε, η μικρή ήταν ακινητοποιημένη όταν την περιέλουσαν με νέφτι και την έκαψαν ζωντανή και είχε εγκαύματα κυρίως στην μπροστινή πλευρά του σώματός της.

Η εκπομπή έφερε στο φως και το πλήθος των αντιφάσεων στις οποίες έπεσε ο κατηγορούμενος τόσο στην απολογία του όσο και σε αυτά που είχε ισχυριστεί στην Αγγελική Νικολούλη από τις φυλακές που βρισκόταν προφυλακισμένος για ένα άλλο σεξουαλικό έγκλημα σε βάρος ανηλίκου.

Το «Τούνελ» έφερε στο φως και την μυστηριώδη εξαφάνιση της πολύτεκνης μητέρας και γιαγιάς, Μαρίας Κόλλα.

Τα ίχνη της χάθηκαν τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου από το σπίτι της στο Κοκκίνι Κέρκυρας. Όλα δείχνουν πως είναι παραπάνω από πιθανή η εγκληματική ενέργεια σε βάρος της.

Η Αγγελική Νικολούλη ανανεώνει το πιστό ραντεβού της με τους τηλεθεατές για την επόμενη Παρασκευή το βράδυ στο μεγάλο κανάλι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/10/2021