Ελλάδα

Πέραμα – Ξεσπά η οικογένεια του 19χρονου που σκοτώθηκε στην καταδίωξη

29.10.2021 | 20:18 Eνσωμάτωση

Στα χέρια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου βρίσκεται το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

O πατέρας του νεαρού Ρομά που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο Πέραμα ξεσπά: «Έχω χάσει ένα παιδί 19 χρονών και θέλω δικαιοσύνη, μόνο δικαιοσύνη».

Οι δικηγόροι των επιβατών του κλεμμένου οχήματος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι, ισχυρίστηκαν ότι αστυνομικοί αλλοίωσαν στοιχεία στην υπόθεση, ενώ υποστηρίζουν πως ο οδηγός του αυτοκινήτου, ήταν ο 14χρονος που παραδόθηκε.

«Οι αστυνομικοί θα πρέπει να εξηγήσουνε για ποιο λόγο βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του 14χρονου ο οποίος εμφανίστηκε μόνος του στην ανακρίτρια και μάλιστα τα δακτυλικά αυτά αποτυπώματα βρεθήκαν στο αυτοκίνητο από τη πλευρά του οδηγού».

Το πόρισμα στον Θεοδωρικάκο

Το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης για την καταδίωξη στο Πέραμα παραδόθηκε σήμερα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από τον αρχηγό της αστυνομίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τη Δευτέρα θα ανακοινώσει σχέδιο μέτρων και κατευθύνσεων για την ουσιαστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ελληνικής αστυνομίας.

Οι δικηγόροι της οικογένειας του 19χρονου ζητούν να ερευνηθεί το ρατσιστικό κίνητρο και να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 7 αστυνομικοί.

«Ο αστυνομικός ο οποίος τάσσεται στην υπηρεσία των πολιτών πρέπει να είναι ειδικά εκπαιδευμένος».

Οδοφράγματα για τη δικαστική απόφαση

Για ένα ακόμα ένα βράδυ δεκάδες Ρομά βγήκαν στους δρόμους για τον θάνατο του 18χρονου.

Η εθνική οδός Πατρών – Πύργου έκλεισε  στο ύψος της Γαστούνης με τους διαδηλωτές να παίζουν κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία.

Την ίδια ώρα μια άλλη ομάδα επιχείρησε να κλείσει και την ΕΟ Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/10/2021