Ελλάδα

Περηφάνια, συγκίνηση & ελπίδα στην Αθήνα – Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

28.10.2021 | 19:55 Eνσωμάτωση

Γεμάτοι υπερηφάνεια παρέλασαν μετά από δυο χρόνια οι μαθητές της Αθήνας στο Σύνταγμα.

Γεμάτοι χαρά, ανυπομονησία και υπερηφάνεια, μαθητές από 235 σχολεία των Αθηνών παρέλασαν στην πλατεία Συντάγματος στην πρώτη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μετά από δύο χρόνια, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να βάλουν τις στολές τους, να τιμήσουν τους προγόνους τους και να κάνουν υπερήφανους τους γονείς τους.

Με χαμόγελα & καμάρι

Μεταξύ τους και πολλά παιδιά δεύτερης γενιάς που μεγαλώνουν στην Ελλάδα.

Μία από τις πιο όμορφες στιγμές της φετινής παρέλασης, η εικόνα μαθητή γυμνασίου που παρελαύνει στο αναπηρικό του καροτσάκι και η γαλανόλευκη σημαία κυματίζει. Περήφανοι και οι γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να τιμούν την εθνική επέτειο.

Παρόλο που η χρήση μάσκας δεν ήταν υποχρεωτική για τους μαθητές που παρέλασαν καθώς ήταν σε στοίχιση, κάποιοι επέλεξαν και πάλι να τη φορέσουν.

Στην εξέδρα των επισήμων παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης μαζί με τον μικρότερο του γιο, η υπουργός Παιδείας και ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Πλήθος κόσμου στις παρελάσεις

Ο καλός καιρός βοήθησε τον κόσμο να παρακολουθήσει τις μαθητικές παρελάσεις σε όλες τις γειτονιές της Αττικής.

81 χρόνια μετά το αλβανικό έπος, όλοι οι Έλληνες και τα ελληνόπουλα τίμησαν τους προγόνους τους που πολέμησαν ενάντια στον ναζισμό και τον φασισμό.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/10/2021