Ελλάδα

Δικαιωμένη για τη δικαστική απόφαση δηλώνει στο MEGA η Ιωάννα Παλιοσπύρου

28.10.2021 | 20:18 Eνσωμάτωση

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου που δέχτηκε την φρικτή επίθεση με το βιτριόλι μίλησε στο MEGA και το LIVE NEWS για πρώτη φορά, 24 ώρες μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για την Έφη Κακαράντζουλα.

Μήνυμα ελπίδας σε όλα τα θύματα κακοποίησης έστειλε η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Ένα 24ωρο μετά την απόφαση-καταπέλτη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με την οποία η καθ΄ομολογία δράστης καταδικάστηκε στην ανώτατη προβλεπόμενη ποινή για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αυτή των 15 ετών μιλώντας στο LIVE NEWS και το Νίκο Ευαγγελάτο εξέφρασε την ικανοποίηση αλλά κυρίως όπως είπε την ανακούφιση της για την απόφαση του δικαστήριού.

«Είναι μία μέρα σημαντική για μένα, έκλεισε ένας κύκλος για μένα, αποδεσμεύει το μυαλό μου. Νιώθω ικανοποίηση αλλά περισσότερο ανακούφιση…» ανέφερε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Από όλη τη δικογραφία προέκυπτε ότι πήγε να σκοτώσει την Ιωάννα» υπογράμμισε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας.

«Υπάρχουν συνεργοί»

Ακόμα και τώρα όπως είπε η Ιωάννα ο φόβος έχει μετριαστεί αλλά δεν έχει φύγει λόγω της ύπαρξης πιθανών συνεργών στην επίθεση σε βάρος της

«Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες με τους συνεργούς, νομίζω θα γίνει περαιτέρω έρευνα….Είναι πράγματα που μου έχουν πει από την αστυνομία και προκύπτουν από τα στοιχεία της δικογραφίας» σημείωε η Ιωάννα.

Για οκτώ συνεδριάσεις του δικαστηρίου η Ιωάννα βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με την 36χρονη, για εκείνη ήταν μία δύσκολη διαδικασία την οποία αντιμετώπισε με θάρρος και αξιοπρέπεια.

«Όλοι μας το αντιμετωπίσαμε αξιοπρεπώς και στο τέλος φάνηκαν οι προϋποθέσεις και ο χαρακτήρας από τις δύο πλευρές» πρόσθεσε το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι.

«Θέλω να κάνω ότι όλοι»

Η Ιωάννα 17 μήνες μετά την επίθεση τη ζωή που της άλλαξε είναι όπως λέει έτοιμη παράλληλα με την ίαση της να κυνηγήσει τους στόχους και τα όνειρα της.

«Οι άνθρωποι προσαρμοζόμαστε και βρίσκουμε τους τρόπους θα κυνηγήσω στόχους και όνειρα μου, παράλληλα με την ίαση μου» τόνισε η Ιωάννα.

«Κάθε φορά που την ακούω συγκλονίζομαι, ο τρόπος που μιλάει, αυτά που λέει, μακάρι πολύς κόσμος να τα εφαρμόσει να τα κάνει πράξη» επανέλαβε ο κ. Λύτρας.

Παράλληλα, η Ιωάννα στέλνει μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους να μην φοβούνται το διαφορετικό. «Πλέον, μου είναι πιο εύκολο να κυκλοφορήσω με μάσκα, γιατί ο κόσμος θα με πλησιάζει με αγάπη, σεβασμό, θα νιώσω, όμορφα φυσιολογικά» συμπλήρωσε.

Η Ιωάννα όπως είπε ετοιμάζει διάφορες κινήσεις για να βοηθήσει άλλες γυναίκες που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με τα κοινά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/10/2021