Πολιτική

Το τελευταίο χειροκρότημα στη γυναίκα που ένωσε τους πάντες στην κηδεία της

28.10.2021 | 20:23 Eνσωμάτωση

Στην αγκαλιά της Αττικής γης αναπαύεται από χθες η Φώφη Γεννηματά, με σύσσωμη την Ελλάδα να αποτίει σε κλίμα βαθιάς οδύνης και βουβής συγκίνησης φόρο τιμής σε μια αγωνίστρια που έμεινε όρθια μέχρι το τέλος στην άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Το πάνδημο αντίο στη μάνα, τη γυναίκα, την πολιτικό Φώφη Γεννηματά έμεινε στην ιστορία ως μια ισχυρή παρακαταθήκη ενότητας για τον πολιτικό κόσμο.

Η γροθιά στο φέρετρό της από το σύζυγό της Ανδρέα για τον άδικο χαμό της και το σπαρακτικό αλλά υπερήφανο αντίο των παιδιών της για τη μάνα Φώφη Γεννηματά, έκαναν το πένθος ακόμη μεγαλύτερο για όλη την Ελλάδα.

Με το θάνατό της η Γεννηματά κατάφερε να φέρει κοντά όλο το φάσμα του δημοκρατικού κόσμου της χώρας και πολιτικούς από αντίπαλες παρατάξεις.

Ένωσε όμως ακόμη πιο πολύ και το ίδιο της το κόμμα με τους κομματικούς παραστάτες στην πομπή μέχρι το πρώτο νεκροταφείο να δίνουν τον τόνο ενώ νωρίτερα οι βουλευτές της ΚΟ κατευθύνθηκαν ομαδικά από τη Βουλή στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το προσκύνημα στη σορό της.

Οι τιμές εν ενεργεία υπουργού ήταν ο ελάχιστος φόρος τιμής από την Πολιτεία όταν πλέον η Φώφη Γεννηματά θα τοποθετούνταν δίπλα στους αγαπημένους της γονείς Κάκια και Γεώργιο Γεννηματά.

Αγωνίστρια μέχρι το τέλος

Η Φώφη Γεννηματά δεν άφησε ποτέ το πρόβλημα της υγείας της να επισκιάσει την πολιτική της διαδρομή αλλά και τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.

«Ήθελε να μην τη λυπηθεί κανείς. Η Φώφη Γεννηματά θα μπορούσε να είναι πιο ψηλά. Η Φώφη Γεννηματά έδινε μάχες και δεν της χαρίστηκε κάτι» υπογράμμισε ο επικεφαλής του γρ. Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Βοσδογάνης.

Το στοίχημα για την επόμενη ημέρα στο ΚΙΝΑΛ είναι η διατήρηση της παρακαταθήκης ενότητας της Παράταξης που άφησε προτού ακόμη εισαχθεί στο Νοσοκομείο η Φώφη Γεννηματά.

«Εάν θεωρούμε ότι τα όχι μας είναι αυτά που μας καθορίζουν. Η Φώφη Γεννηματά είπε γενναία όχι στον φόβο. Δεν φοβήθηκε ποτέ δεν σταμάτησε ποτέ» πρόσθεσε ο Παύλος Χρηστίδης.

Από τη Δευτέρα πάντως οι υποψήφιοι για τη διαδοχή αναμένεται να ριχτούν και πάλι στη μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Μέχρι αυτή την ώρα η ημερομηνία των εκλογών που συμπίπτει με το μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά στις 5 Δεκεμβρίου δεν φαίνεται να αλλάζει.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/10/2021