Ελλάδα

Πέραμα – Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι 7 αστυνομικοί

28.10.2021 | 20:11 Eνσωμάτωση

Μετά από μια μαραθώνια απολογία 11 ωρών στην ανακρίτρια, οι 7 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορούνται για την φονική καταδίωξη στο Πέραμα, αφέθηκαν ελεύθεροι και μάλιστα χωρίς περιοριστικούς όρους, όπως και οι δυο ανήλικοι Ρομά που επέβαιναν στο κλεμμένο όχημα.

Οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν συλληφθεί για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα χάνονται στις αγκαλιές των συνάδελφων τους.

Μετα από 11 ώρες εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς ορούς. Οι εκατοντάδες ειδικοί φρουροί και αστυνομικοί που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια Πειραιά από το πρωί ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

«Δεν οδηγούσε ο ανήλικος»

Και οι επτά αστυνομικοί που στις απολογίες τους υποστήριξαν πως ο ανήλικος ρομα που εμφανίστηκε στα δικαστήρια Πειραιά δεν ήταν ο οδηγός του λευκού αυτοκίνητου που εμβόλισε τις μηχανές τους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σχολίασε την απόφαση των δικαστικών αρχών. «Εκφράζω την ικανοποίησή μου που η ανεξάρτητη δικαιοσύνη έκρινε και αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι οι εφτά αστυνομικοί χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Οι δικηγόροι της οικογένειας του 18χρονου νεκρού, με σημερινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η ανθρωποκτονία θα πρέπει να διερευνηθεί και ως ρατσιστικό έγκλημα.

«Η απόφαση μη προφυλάκισης χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο των επτά αστυνομικών κατηγορούμενων για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι προκλητική, ρίχνει λάδι στη φωτιά» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ελεύθεροι και οι ανήλικοι Ρομά

Η εισαγγελέας αργά το βραδύ μετέβη και στο Θριασειο νοσοκομείο ώστε να πάρει την απολογία και του τραυματία Ρομά.

Λίγη ώρα αργότερα αποφασίστηκε και οι δυο ανήλικοι Ρομά που επέβαιναν στο λευκό αυτοκίνητο να αφεθούν και εκείνοι ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για να διαπιστωθεί από ποιο όπλο έφυγαν οι δυο σφαίρες που πέτυχαν στον θώρακα και στην κοιλιά σκοτώνοντας τον 18χρονο Ρομά.

Εθνική Οδός – Έκλεισε ο δρόμος – Ένταση με Ρομά, πετροπόλεμος & ουρές χιλιομέτρων

Η Εθνική Οδός έκλεισε στο 95ο χιλιόμετρο Αθηνών – Πατρών το μεσημέρι της Πέπμτης, καθώς υπήρξε ένταση με Ρομά. Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε πετροπόλεμος, ενώ δημιουργήθηκε και ουρά χιλιομέτρων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/10/2021