Πολιτική

Απέραντη θλίψη για τη Φώφη Γεννηματά

27.10.2021 | 17:01 Eνσωμάτωση

Οι επικήδειοι των παιδιών της ραγίζουν καρδιές. Ο Γιώργος, η Αμαλία και η Κατερίνα αποχαιρέτησαν τη μητέρα τους, που την έβλεπαν να δοκιμάζεται σκληρά και να παλεύει με όλες τις δυνάμεις που είχε για να τα καταφέρει και να σταθεί κοντά τους, χωρίς αυτοί οι αλλεπάλληλοι αγώνες που έδινε να τους στιγματίσουν.

Είναι λόγια βγαλμένα από την ψυχή τους. Ένα τελευταίο αντίο συγκλονιστικό.

Τα λόγια του 17χρονου προκαλούν ένα κύμα συγκίνησης που απλώνεται στη Μητρόπολη από τις δύο αδερφές και τον πατέρα του, που βρίσκονται πάντα δίπλα απτο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά, αλλά και πιο πίσω εκεί που στέκονται εκπρόσωποι από διαφορετικές κομματικές παρατάξεις. Όλοι βυθισμένοι στις σκέψεις τους. Οι λέξεις που ακούγονται αγγίζουν τον καθένα ξεχωριστά.

Η συγκίνηση κορυφώνεται. Οι δυο κόρες της Φώφης Γεννηματά θυμούνται στιγμές που έζησαν μαζί της, με τον πόνο της απώλειας, να παραμένει μέσα τους άσβεστος.

Τον τελευταίο επικήδειο εκφωνεί η μεγαλύτερη κόρη της, Αιμιλία που προσπαθεί και εκείνη να συγκρατήσει τα δάκρυα της.

Στα δακρυσμένα μάτια της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, συμπυκνώνεται ο πόνος και η θλίψη που αισθάνονται όλοι. Για την πολιτικό που χάραξε τη δική της ξεχωριστή πορεία με ευπρέπεια, τη γυναίκα που έμαθε να αγωνίζεται με πείσμα, τη μητέρα που ποτέ δεν σταμάτησε να βρίσκεται δίπλα στα τρία παιδιά της.

Το δικό του Γολγοθά ανεβαίνει κι ο Ανδρέας Τσούνης. Ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά που στάθηκε δίπλα της, σαν βράχος στα δύσκολα, ξέρει ότι πρέπει να μείνει δυνατός για τα παιδιά του.  Όπως και η αδερφή της Μαίρη που τα τελευταία χρόνια αναμετρήθηκε δύο φορές με τον καρκίνο. Τα λόγια παρηγοριάς που ακούγονται είναι αδύνατον να απαλύνουν τον πόνο τους…

Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αποχαιρετούν τη Φώφη Γεννηματά με σεβασμό. Ένα σύμβολο αξιοπρέπειας που δεν κατέθεσε τα όπλα ποτέ.

Η μοίρα στάθηκε σκληρή τόσο στην ίδια όσο και στους γονείς της, που έχασε πριν η ίδια κλείσει τα 30. Τα δύσκολα συνεχίστηκαν και τις επόμενες δεκαετίες, με την ίδια να μην ψάχνει ποτέ για δικαιολογίες.

Τα χειροκροτήματα όλων εκείνων που στεκόταν έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, ήταν ίσως η μεγαλύτερη επιβράβευση των όσων έκανε από τότε που κατέβηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Τα όσα διαδραματίζονται στη Μητρόπολη παρακολουθούν μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Χειροκροτήματα και ρίγη συγκίνησης για έναν άνθρωπο που δεν έζησε ποτέ με το φόβο. Για μια γυναίκα που έβαζε και κέρδιζε στοιχήματα. Για τη Φώφη Γεννηματά που με την ποιότητα και τη μαχητικότητά της, ενέπνεε σεβασμό και κέρδισε την εκτίμηση όλων.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 27/10/2021