Πολιτική

Έφτασαν από κάθε άκρη της Ελλάδας για να αποχαιρετήσουν την Φώφη

27.10.2021 | 18:09 Eνσωμάτωση

Με χειροκροτήματα και τιμές εν ενεργεία υπουργού έφτασε στη Μητρόπολη η σορός της Φώφης Γεννηματά.

Πέρασε από τους χιλιάδες που βρέθηκαν στην πλατεία Mητροπόλεως για να μεταφερθεί από το παρεκκλήσι στο Μητροπολιτικό ναό για την εξόδιο ακολουθία. Χειροκροτήματα και τιμές εν ενέργεια υπουργού από το άγημα.

Τραγικές φιγούρες τα παιδιά της η οικογένια της Φώφης Γεννηματά με θλιμμένα βλέματα. Νωρίτερα ατελείωτες ουρές από απλούς πολίτες.

Με λίγα λουλούδια στα χέρια χιλιάδες απλοί άνθρωποι, οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, περίμεναν από νωρίς -πολύ πριν τις 10:00- έξω από το παρεεκλήσσι της Μητρόπολης.

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στην μεγάλη πολιτικό τους έκανε να σπεύσουν για να πουν το δικό τους αντίο.

Λίγο πριν τις 10:00 το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά έφτασε στην οδό Μητροπόλεως. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ το μετέφεραν στο παρεκλήσσι. Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, την σημαία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ συμβολίζοντας τον χώρο που υπηρέτησε ως την τελευταία της πνοή.

Συντετριμμένη με λουλούδια στα χέρια σχεδόν ταυτόχρονα έφτασε και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Κατηφόρισαν πεζοί από τα γραφεία του κινήματος στην Βουλή την Μητροπόλεως και ένας ένας άφησαν από ένα λευκό τριαντάφυλο στην πρόεδρο τους, που πάντα έδινε τον αγώνα της ενότητας.

Οι ουρές του κόσμου ατελείωτες και όση ώρα περνούσε τόσο και περισσότεροι μαζεύονταν.

Στην Μητρόπολη παρόντες οι πρώην πρωθυπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας και πολιτικοί όλων των κομμάτων.

Ένας – ένας οι βουλευτές πέρασαν στο περεκκλήσι για το τελευταίο αντίο, ένα νεύμα ή μία γρήγορη χειραψία με τους πολλούς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ που είχαν φτάσει φορώντας πράσινα περιβραχιόνια ή και μάσκες.

Στην Μητρόπολη, το παρών θα δώσουν και οι πολιτικοί αντίπαλοι της Φώφης Γεννηματά. Μίας πολιτικού που ξεπέρασε με την προσωπική της αντινοβολία τις πολιτικές διαχωριστικές γραμμές.

Με την εξόδιο ακολουθία στην Μητρόπολη ξεκίνησε να γράφεται η τελευταία σελίδα στο μεγάλο βιβλίο που έγραψε η οικογένεια Γεννηματά στην πολιτική ζωή του τόπου.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 27/10/2021