Αίθριος ο καιρός την Κυριακή – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Την Κυριακή αναμένεται μικρή εξασθένηση των ανέμων στο Αιγαίο, θα διατηρήσουν ωστόσο τις ισχυρές τους εντάσεις, με αποτέλεσμα να παραμένει ο κίνδυνος για πυρκαγιά, ωστόσο δεν αναμένονται προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις.

Ο καιρός θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις στη χώρα. Κατά περιόδους αυξημένες θα είναι οι νεφώσεις στην Εύβοια και το μεσημέρι στην Ήπειρο, όπου είναι πιθανό να βρέξει τοπικά. Στην Κρήτη ο καιρός θα είναι περισσότερο συννεφιασμένος κατά τη διάρκεια της ημέρας, με αρκετή συννεφιά, τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά του νησιού και λιγότερα διαστήματα με ήλιο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους 30 – 31 βαθμούς, 27 στις Κυκλάδες και στα βόρεια παράλια της Κρήτης, έως 33 – 34 στα δυτικά και νότια της χώρας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς 3 – 4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι βοριάδες θα υποχωρήσουν σε εντάσεις 5 – 6, τοπικά 7 – 8  μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα το πρωί θα είναι αυξημένες στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 21 – 31 βαθμούς, βόρειοι οι άνεμοι 4 – 6, μέχρι το απόγευμα στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Περισσότερο ηλιόλουστη θα είναι η μέρα στη Θεσσαλονίκη, με λίγες αραιές νεφώσεις κατά τόπους το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 20 – 30 βαθμούς, από νότιες διευθύνσεις οι άνεμοι μέχρι 4 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος σχεδόν παντού. Ωστόσο, πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές προβλέπονται στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας το μεσημέρι και το απόγευμα. Σε άνοδο η θερμοκρασία, θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 32 – 34 βαθμούς Κελσίου. Βόρειοι οι άνεμοι στα πελάγη μέχρι 4, στο Αιγαίο 5, τοπικά 6 μποφόρ.

Την Τρίτη θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες. Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, που σε ορεινές περιοχές πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία, κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με το θερμόμετρο κοντά στους 32 – 35 βαθμούς. Οι άνεμοι θα στραφούν κυρίως σε δυτικούς και νότιους σε μέτριες εντάσεις 3 – 5 μποφόρ.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες του Εγκέλαδου – Πόσο έτοιμοι είμαστε;

Απόρρητο