Πολιτική

«Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια» – Ο αποχαιρετισμός της οικογένειας

27.10.2021 | 19:59 Eνσωμάτωση

Μέσα στους χιλιάδες ανθρώπους που πήγαν να αποχαιρετήσουν την Φώφη Γεννηματά σαν να ήταν δικός τους άνθρωπος σαν να ήταν οικογένειά τους, πέντε ήταν οι φιγούρες που ξεχώρισαν.

Η Αιμιλία, ο Γιώργος, η Κατερίνα τα τρία της παιδιά, ο επί 17 χρόνια σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης αλλά και η πολυαγαπημένη της αδερφή Μαίρη.

Απαρηγόρητοι, σοκαρισμένοι, αποχαιρέτησαν τη σύζυγο, τη μητέρα, την αδελφή Φώφη.

Με ένα απαλό χτύπημα της γροθιάς, το παράπονο στην αγαπημένη του… σαν να της λέει γιατί δεν άντεξες λίγο ακόμα αποχαιρέτησε τη σύζυγό του ο Ανδρέας Τσούνης.

Κι ύστερα στέκεται δίπλα στα παιδιά τους. Ο γιος έχει το νου του στον πατέρα που λυγίζει, ύστερα δεύτερη φορά τον κοιτάζει τρυφερά στα μάτια. Του δίνει ένα μαντήλι. Απαρηγόρητος, ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά σκουπίζει τα δάκρυά του.

«Είσαι η ηρωίδα μας»

Η μικρότερη κόρη της Φώφης Γεννηματά, Κατερίνα συγκλόνισε, στον επικήδειο που εκφώνησε. «Ήσουν και θα είσαι πάντα η ηρωίδα μας, η μαμά μας. Μας χάρισες στιγμές με αγάπη και τρυφερότητα. Ήσουν δίπλα μας στις επιτυχίες και τις δυσκολίες. Ήσουν και θα είσαι ο άνθρωπος που θαυμάζω πιο πολύ» ανέφερε.

Με φωνή που έσπαγε μίλησε και η μεγαλύτερη κόρη της Αιμιλία για τη μάχη που έδωσε η μητέρα της με τον καρκίνο… «Όρθια και με το κεφάλι ψηλά, όπως αρμόζει σε μια μαχήτρια. Δεν λύγιζες, δεν νικήθηκες. Γιατί μια μάχη με καθαρή ψυχή είναι μάχη κερδισμένη. Χτυπούσες το χέρι στο τραπέζι και γινόταν αυτό που έπρεπε να γίνει. Αυτό το χέρι το χτύπησες πολλές φοές. Σαν κορίτσι. Σαν γυναίκα. Σαν μητέρα. Και κέρδιζες» τόνισε.

Ο γιος της Φώφης μίλησε για τη μητέρα του, τη γυναίκα πρότυπο, τη μαχήτρια, την αγωνίστρια της ζωής. «Η σχέση που είχες με τον πατέρας μας μάς δίδαξε την αγάπη και τη συντροφικότητα. Ήσασταν μαζί μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο δεσμός σας με τη θεία μας τη Μαίρη ήταν για μας παράδειγμα αδελφικής αγάπης. Τα διδάγματά σου είναι στήριγμα για εμάς και θα είναι σε όλη μας τη ζωή, όπως ήταν για σένα φάρος τα διδάγματα του παππού μας Γιώργου Γεννηματά και της γιαγιάς μας Κάτιας» σημείωσε.

«Όλες τις μάχες τις έδωσες παληκαρήσια. Ήσουν αγωνίστρια της ζωής για τη ζωή. Αντίκρυζες τον κίνδυνο με φανταχτερό χαμόγελο δείχνοντας τη θέληση για τη ζωή. Έγινες έτσι υπόδειγμα για πολλούς ανθρώπους, κάτι που δείχνει και η απόφαση της Πολιτείας να δώσει το όνομά σου στο πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού» συμπλήρωσε ο Γιώργος Γεννηματάς.

Αθάνατη…

Από το χέρι κράτησαν για τελευταία φορά, τη μάνα, τα παιδιά της Φώφης Γεννηματά. Και την συνόδεψαν με βήμα σταθερό, όπως εκείνη θα τους είχε ζητήσει, εως την τελευταία της κατοικία.

Ένα λουλούδι στον τάφο της μητέρας, η τελευταία κίνηση αγάπης, από τα παιδιά της Φώφης Γεννηματά. Τα παιδιά που η θεία Μαίρη, η αδελφή της γενναίας Φώφης αγκαλιάζει τρυφερά με έναν λόγο παρηγοριάς,

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/10/2021