Ελλάδα

Χίος – Τρία παιδιά & μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο λέμβου

26.10.2021 | 20:22 Eνσωμάτωση

Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα ανοιχτά της Χίου, όταν βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες βυθίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία μικρά κορίτσια και μια γυναίκα.

Ανοιχτά της Χίου. Μια γυναίκα προσπαθεί να κρατηθεί στην επιφάνεια κρατώντας σφιχτά το σωσίβιο που της έχουν ρίξει οι άνδρες του λιμενικού.

Το δουλεμπορικό σκάφος στο οποίο επέβαινε με άλλους 26 πρόσφυγες έχει βυθιστεί. Η γυναίκα βρίσκεται για ώρα στο παγωμένο νερό και οι δυνάμεις της δείχνουν να την έχουν εγκαταλείψει.

Ένα χέρι σωτηρίας απλώνεται για να μπορέσει η γυναίκα να ανέβει στο σκάφος του λιμενικού και τελικά τα καταφέρνει, όπως και άλλοι 21 πρόσφυγες και μετανάστες που δέχονται τις πρώτες βοήθειες στο πλωτό του λιμενικού.

Όμως για τρία κοριτσάκια και μια νεαρή μητέρα είναι ήδη αργά. Οι λιμενικοί περισυνέλλεξαν τις σορούς τους και τις μετέφεραν στο λιμάνι.

Χωρίς σωσίβια

Κανείς από τους πρόσφυγες δεν είχε μαζί του σωσίβιο. Όταν η φουσκωτή λέμβος έβαλε νερά, βρέθηκαν όλοι στη θάλασσα.

Προσπαθώντας για ακόμη μια φορά η Άγκυρα να εκμεταλλευτεί το περιστατικό, προχώρησε στην έκδοση παράνομης ΝΟΤΑΜ στην οποία ισχυρίζεται ότι η περιοχή εμπίπτει σε χώρο δικής της δικαιοδοσίας για τον έλεγχο Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης και ως εκ τούτου όλα τα μέσα που συμμετείχαν σε αυτήν θα έπρεπε να αναφέρουν σε αυτήν.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας με δική της ΝΟΤΑΜ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, η λέμβος είχε ξεκινήσει από το Τσεσμέ με προορισμό την Χίο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/10/2021