Ελλάδα

Μοσχάτο – Σε αργία ο καθηγητής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 12χρονης

26.10.2021 | 20:22 Eνσωμάτωση

Ανάστατοι παραμένουν γονείς και μαθητές στο Μοσχάτο, μετά τη σύλληψη καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 12χρονης μέσα σε σχολική αίθουσα, ενώ υπάρχουν και άλλες μαρτυρίες παιδιών για την ανάρμοστη συμπεριφορά του.

Κρύβοντας το πρόσωπο και χωρίς να θέλει να κάνει κάποια δήλωση αποχώρησε από το δικαστήριο ο 45χρονος καθηγητής Γυμνασίου ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 12χρονης μαθήτρια μέσα στην αίθουσα του σχολείου στο Μοσχάτο.

«Ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά το σύνολο των αποδιδόμενων σε αυτόν αδικημάτων», σημείωσε ο συνήγορός του.

Σύμφωνα με τους μαθητές, ο καθηγητής συνήθιζε να σηκώνει στον πίνακα μόνο κορίτσια και να κάνει ανάρμοστα σχόλια για το σώμα και την εμφάνισή τους.

Ο καθηγητής έφθασε μάλιστα στο σημείο, σύμφωνα με τις καταγγελίες, να σχολιάσει τον σωματότυπο μαθήτριας μπροστά στους συμμαθητές της κατά τη διάρκεια πρόβας για τη μαθητική παρέλαση.

Σοκάρουν οι καταγγελίες

Ο 45χρονος καθηγητής, σύμφωνα με τις καταγγελίες, πλησίασε την περασμένη Παρασκευή μαθήτριά του,  που είχε μείνει τελευταία στην τάξη, και άρχισε να τη χαϊδεύει στον λαιμό και την πλάτη.

Σοκάρουν όσα καταγγέλλονται ότι είπε στην 12χρονη.

«Έλα να  σου κάνω μασάζ. Βγάλε τη μπλούζα σου και ξάπλωσε στο θρανίο».

Η 12χρονη έφυγε από την αίθουσα και έτρεξε στον διευθυντή του σχολείου για να τον ενημερώσει.  Μόλις ειδοποιήθηκαν οι γονείς, έκαναν καταγγελία και αστυνομικοί του τμήματος Ανηλίκων συνέλαβαν τον 45χρονο καθηγητή.

Με απόφαση της υπουργού Παιδείας, ο 45χρονος τέθηκε σε αργία από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα, ενώ μετά την αναβολή της δίκης για τις αρχές Νοεμβρίου, ο καθηγητής αφέθηκε ελεύθερος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/10/2021