Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Συνωστισμός πιστών στον ναό του Αγίου Δημητρίου

26.10.2021 | 20:12 Eνσωμάτωση

Τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο γιορτάζει σήμερα η Θεσσαλονίκη με την σκιά του κορωνοϊού να πέφτει πολύ βαριά πάνω από την πόλη. Δεκάδες αστυνομικοί βρέθηκαν γύρω από τον ναό αλλά και στην είσοδο μοιράζοντας μάσκες στους πιστούς και εμποδίζοντας εκείνους που δεν την φορούσαν με αποτέλεσμα να αντιδράσουν ιερείς και να ζητήσουν από τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν.

Δυστυχώς πάντως πολλοί ήταν εκείνοι που κατέβαζαν τη μάσκα τους για να προσκυνήσουν την εικόνα πιστεύοντας ότι μέσα στον ιερό ναό τα πάντα είναι καθαγιασμένα και δεν υπάρχει πανδημία.

-Κυρία μου μάσκα .

-Την ξέχασα .

-Δεν γίνεται κυρία μου .

Στην είσοδο του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημήτριου που σήμερα γιορτάζει. Οι υπεύθυνοι του ναού, αλλά και αστυνομικοί, δεν επιτρέπουν σε όσους δεν φορούν μάσκα να μπουν στην εκκλησία. Μια άλλη πιστή δίνει τη λύση .

Τα αυξημένα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό και κυρίως η έντονη αστυνομική παρουσία στην είσοδο και στο εσωτερικό του ναού, δεν βρήκαν σύμφωνους κάποιους ιερείς που αντέδρασαν και ζήτησαν από τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν.

Αστυνομικοί μοίραζαν μάσκες

Από νωρίς το πρωί πλήθος πιστών κατέκλυσε τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Οι περισσότεροι φορώντας τις μάσκες τους, όπως προβλέπεται.

Οι πιστοί στην πλειοψηφία τους τηρούν τα μέτρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ωστόσο υπάρχουν αρκετοί που κατεβάζουν τη μάσκα για να προσκυνήσουν την εικόνα του πολιούχου της Θεσσαλονίκης. Καθαρίζουν εικόνα ανά τακτά διαστήματα οι υπεύθυνοι του ναού απολυμαίνουν την εικόνα.

«Είναι σεβασμός προς τον Άγιο να φοράω μάσκα όταν φιλάω την εικόνα δεν φοβάμαι . Ο καθένας εκδηλώνει την πίστη του με διαφορετικό τρόπο», λένε κάποιοι.

«Κακώς μετά θα πάνε στις ΜΕΘ  και γεμίζουν τα νοσοκομεία να ο νεαρός είναι χωρίς μάσκα», λένε άλλοι με τις απόψεις να διίστανται. Συνωστισμός προκλήθηκε την ώρα που οι πιστοί λάμβαναν το αντίδωρο.

«Όχι αρνήθηκα να βάλω μάσκα μέσα στο Ναό τα πάντα είναι αγιασμένα ακόμη και η σκόνη», λέει μία πιστή.

Ο Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε σχετικά με τα περιστατικά: «Ο κορωνοιός δεν έχει τελειώσει».

Συγκινημένη για τη συμμετοχή της στον διπλό εορτασμό της Θεσσαλονίκης δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου λίγη ώρα μετά τη δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο. «Συμμετέχοντας και φέτος στους εορτασμούς εύχομαι ο συμβολισμός να συνεχίζει να μας εμπνέει και να μας ενώνει».

Νωρίς το πρωί παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την επίσημη έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο.

Που ακυρώνονται οι παρελάσεις

Με απόφαση που υπογράφει ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος ακυρώνονται οι παρελάσεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Θυμίζουμε ότι η εν λόγω Περιφέρεια συμπεριλαμβάνει τις περιφερειακές ενότητες Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο Χρήστος Μέτιος, ακυρώνονται σε όλη την Περιφέρεια οι παρελάσεις μαθητών, φοιτητών, πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων «λόγω της αύξησης κρουσμάτων Covid-19» και «για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/10/2021