Πολιτική

Φώφη Γεννηματά – Το σκληρό «χτύπημα» του καρκίνου στην οικογένεια Γεννηματά

25.10.2021 | 20:10 Eνσωμάτωση

Η Φώφη Γεννηματά είχε κοιτάξει κατάματα τον καρκίνο από πολύ νεαρή ηλικία.

Πριν καλά καλά «πατήσει» τα 20 της χρόνια, η μητέρα της Κάκια Γεννηματά διαγιγνώσκεται με καρκίνο στο στήθος με τον οποίο δίνει μάχη για δέκα χρόνια. Λίγα χρόνια αργότερα γίνεται γνωστό ότι και ο Γιώργος Γεννηματάς νοσεί, ενώ και οι δύο «φεύγουν» από τη ζωή με διαφορά 7 μηνών.

Είναι λίγο μετά την απώλεια του Γιώργου Γεννηματά στις Θαλάμες Δυτικής Μάνης, τόπο καταγωγής του αείμνηστου πολιτικού, όταν η κόρη του Φώφη μαζί με τον τότε σύζυγό της και την κόρη τους παρευρίσκεται στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατέρα της. Συγκινημένη, κοιτάει τον ουρανό και τον αποχαιρετά.

Σήμερα, στα 56 της χρόνια, έφυγε και εκείνη για τη γειτονιά των αγγέλων, γεμίζοντας θλίψη τους δικούς της ανθρώπους, τον σύζυγό της Ανδρέα και τα τρία της παιδιά, την 24χρονη Αιμιλία, τον 17χρονο Γιώργο και την 15χρονη Κατερίνα.

Η τραγική απώλεια των γονιών της

27 χρόνια πέρασαν από την στιγμή που ο Γιώργος και η Κάκια Γεννηματά νικήθηκαν από τον καρκίνο. Η Φώφη ήταν μόλις 30 ετών όταν τους έχασε και έπρεπε να διαχειριστεί με την αδελφή της μία διπλή και επώδυνη απώλεια  και μάλιστα με διαφορά λίγων μηνών.

Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, εκείνη όμως ποτέ δεν τους ξέχασε ούτε στιγμή.

Συχνά πυκνά σε αναρτήσεις στο Facebook αναφερόταν στους γονείς της και ειδικά στη μητέρας της η οποία είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 1984 και επί μία δεκαετία έδωσε μία τιτάνια μάχη για τη ζωή της.

Στα 56 της χρόνια, έφυγε και εκείνη. Δεκατρία χρόνια μετά την πρώτη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού, με τον οποίο διαγνώστηκε το 2008.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι η μικρή σου να μη σε θυμάται καν πως είσαι, να μη θυμάται τη μορφή σου, τη φωνή σου, το χάδι σου. Τουλάχιστον εμείς είμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν τους χάσαμε», είχε δηλώσει.

Μια στοργική μητέρα

Προτεραιότητα στη ζωή της Φώφης Γεννηματά ήταν πάντα τα τρία παιδιά της. Αυτά ήταν και η πρώτη της σκέψη όταν διαγνώστηκε με τον καρκίνο.

«Τρόμος με έπιανε στη λογική ότι μπορεί τα παιδιά μου που με τόσο κόπο τόση προσπάθεια απέκτησα στη ζωή μου θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους».

Τον πρώτο της γάμο τον έκανε σε ηλικία 22 ετών με τον Αλέξανδρο Ντέκα με τον οποίο απέκτησε την Αιμιλία. Και αυτό παρά τις αντίθετες διαγνώσεις των γιατρών που της είχαν πει ότι δε θα αποκτήσει παιδιά.

Το δεύτερο γάμο της τον έκανε με τον οδοντίατρο, Ανδρέα Τσούνη, το 2003 και μαζί του απέκτησε άλλα δύο παιδιά.

Μεγάλο δέσιμο ωστόσο είχε και με την αδελφή της Μαίρη, η οποία επίσης έδωσε μάχη με τον καρκίνο. Ιδιαίτερη αδυναμία όμως η Φώφη Γεννηματά είχε και στην σκυλίτσα της, τη Μαλού.

Η Φώφη Γεννηματά, έφυγε, αφού προηγουμένως είχε δώσει μήνυμα γενναιότητας, θάρρους και αποφασιστικότητας, αναμετρώμενη πρόσωπο με πρόσωπο με τον καρκίνο.

Οικογένεια Φ. Γεννηματά: Αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και το Χαμόγελο του Παιδιού

Να δοθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και το Χαμόγελο του Παιδιού αντί στεφάνων είναι η επιθυμία της οικογένειας της Φώφης Γεννηματά.

Στο πλαίσιο αυτό, το Κίνημα Αλλαγής ενημερώνει ότι «η οικογένεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/10/2021