Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις παρελάσεις – Αντιδράσεις για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα

24.10.2021 | 09:16 Eνσωμάτωση

Υπό το φόβο των αντιδράσεων και ενώ ξεχειλίζει η οργή για το lockdown στη Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση αποφάσισε να υποχωρήσει στο θέμα των παρελάσεων, ενώ την ίδια ώρα εξηγήσεις για την αιματηρή καταδίωξη με έναν νεκρό 20χρονο στο Πέραμα, αλλά και για τη στάση των αστυνομικών ζητά η αντιπολίτευση.

«Την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκαν όλες οι υποψηφιότητες για τη κρίσιμη μάχη. Πάμε στις 5 Δεκεμβρίου η πρώτη Κυριακή και να χρειαστεί δεύτερη στις 12 Δεκεμβρίου. Αν θέλετε τη γνώμη μου το σημαντικό είναι το εξής και το αντιλαμβανόμαστε όλοι μας πως οι εσωκομματικές διαδικασίες δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτό σημαίνει ότι δεν γίνονται απλά για να γίνουν. Γίνονται για να το χρησιμοποιήσουμε ως εργαλείο για την κοινωνική μας βάση και να ενεργοποιήσουμε τον κόσμο», ανέφερε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης γραμματέας ΚΙΝ. ΑΛ.

«Μας αφορά το πώς θα μεγαλώσουμε και θα δυναμώσουμε και θα βγούμε ενωμένοι», πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλάκης, ενώ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τους υποψήφιους.

Ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, αφού εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια του πολίτη  δήλωσε πως «θα δούμε τι θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η εισαγγελική και η πειθαρχική έρευνα. Το να βγω και να κάνω τον έξυπνο εγώ σήμερα δεν μπορώ να τον κάνω απλά να μην σπεύσουμε να τους κρεμάσουμε τους αστυνομικούς στα μανταλάκια ως ειδεχθής δολοφόνους».

«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να καθόμαστε στα τηλεοπτικά παράθυρα και να σχολιάζουμε ένα τέτοιο γεγονός. Το σίγουρο είναι ότι όταν έχουμε την απώλεια ενός πολίτη και μάλιστα από ότι φαίνεται άοπλου μετά από συμπλοκή με τις αστυνομικές αρχές αυτό απαιτεί διερεύνηση», σχολίασε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός.

«Η αντίδραση του κ. Θεοδωρικάκου ήταν, είναι και θα είναι προς μία πολύ θετική κατεύθυνση. Είχαμε χρόνια να δούμε αυτόματη αντίδραση υπουργού Προστασίας του Πολίτη  προκειμένου να διερευνηθούν τα πάντα», τόνισε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδημητρίου.

«Έχει χαθεί το μέτρο. Έχει χαθεί το μέτρο στο δημόσιο διάλογο. Ο υπουργός είναι αρμόδιος, γιατί θα πάμε σε εξεγέρσεις που δε θα κάνουν καλό στην κοινωνία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθυντής Σύνταξης στο in.gr Βασίλης Κανέλλης.

Για τις παρελάσεις

«Εδώ και δυο χρόνια είμαι υπέρ της σκληρής γραμμής αντιμετώπισης της πανδημίας», δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης σχολιάζοντας το ζήτημα των παρελάσεων.

«Ο κίνδυνος που υπήρχε πέρυσι είναι μικρότερος λόγω των εμβολίων και εφόσον τηρηθούν τα μέτρα», πρόσθεσε.«Θεωρώ ότι η κυβέρνηση παίρνει ένα υγειονομικό ρίσκο, ειδικά σε περιοχές με αυξημένη διασπορά», σημείωσε ο κ. Ξανθός για τον κίνδυνο των παρελάσεων.

«Δεν γίνεται να παίρνουμε υγειονομικές αποφάσεις με βάση το πολιτικό κόστος», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης.

«Σε ότι αφορά τις παρελάσεις εθνικό συναίσθημα και εξύψωση με νεκρούς πολίτες δεν μπορούμε να έχουμε», τόνισε ο κ. Κανέλλης.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 24/10/2021