Υγεία

Κορωνοϊός – Ανησυχεί η Θεσσαλονίκη – Ιικό φορτίο & εορτασμοί φοβίζουν τους ειδικούς

24.10.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Εκτοξεύεται το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν τον τριήμερο εορτασμό στην πόλη, ενώ την ίδια στιγμή στο «κόκκινο» βρίσκονται και οι εντατικές της περιφερειακής ενότητας.

Για πρώτη φορά ύστερα από πολλούς μήνες, η ομάδα επιδημιολογίας λυμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λίγες ώρες πριν από τον τριπλό εορτασμό της πόλης.

«Κόκκινη» η Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, το ποσοστό του ιικού φορείου άγγιξε το 28% σε σχέση με τις προηγούμενες μετρήσεις στις 18 και 19 Οκτωβρίου.

Στον επιδημιολογικό χάρτη με τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους το διάστημα 13 – 19 Οκτωβρίου, στην… πρώτη θέση είναι η Δράμα με 67,5 και ακολουθεί η Λάρισα με 60.

Κρούσματα σε δημοτικό σχολείο

Συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές έχει σημάνει η περίπτωση του χωριού Καβαλάρι στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό 15 κρουσμάτων στο δημοτικό σχολείο του χωριού.

Η ήδη επιβαρυμένη υγειονομική εικόνα της Θεσσαλονίκης αποτυπώνεται και στα νοσοκομεία, με τις εντατικές να εμφανίζουν για ακόμη μια φορά πληρότητα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/10/2021