Κόσμος

Άλεκ Μπάλντουιν – Συντετριμμένος στην τελετή μνήμης για τη Χαλίνα Χάτσινς

24.10.2021 | 20:37 Eνσωμάτωση

Σε επιμνημόσυνη τελετή για την αδικοχαμένη διευθύντρια φωτογραφίας έδωσε το παρόν ο Άλεκ Μπάλντουιν που τη σκότωσε κατά λάθος και στέκεται στο πλευρό της οικογένειάς της. Συγγενείς και φίλοι της Χαλίνα Χάτσινς μιλούν με θαυμασμό για τη γυναίκα που γεννήθηκε στην πρώην Σοβιετική Ένωση και έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ μέχρι που βρήκε αυτό το τραγικό τέλος.

Συντετριμμένοι και με δάκρυα στα μάτια τιμούν τη μνήμη της Χαλίνα Χάτσινς συνάδελφοί της από τη βιομηχανία του κινηματογράφου στο Νέο Μεξικό.

Στα πηγαδάκια που φωτίζουν τα αναμμένα κεριά τα πρόσωπα είναι θλιμμένα και οι συζητήσεις μοιραία καταλήγουν στο θάνατό της από πραγματική σφαίρα, που δεν θα έπρεπε να υπάρχει στο περίστροφο που πήρε στα χέρια του ο Άλεκ Μπάλντουιν.

Η κινηματογραφήστρια Τσέριλ Λόου δήλωσε : «Eίναι μια έντονη υπενθύμιση για την ασφάλεια των όπλων στα γυρίσματα. Είμαι υπέρ της ιδέας να απαγορευτεί η χρήση όπλων, εάν αυτό είναι εφικτό».

Ο σύζυγος της Χαλίνα, Ματς Χάτσινς, και ο 9χρονος γιος τους Άνδρος, τίμησαν τη μνήμη της σε ιδιωτική τελετή στη Σάντα Φε. Στ πλευρό τους ήταν και ο Μπάλντουιν, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους μετά το τραγικό δυστύχημα. Ο σύζυγος της αδικοχαμένης κινηματογραφίστριας περιέγραψε ως «πολύ υποστηρικτική» τη στάση του ηθοποιού που σκότωσε κατά λάθος τη γυναίκα του.

Η ζωή και το έργο της

Κόρη αξιωματικού του σοβιετικού πολεμικού ναυτικού, η Χαλίνα γεννήθηκε στην Ουκρανία, μεγάλωσε σε στρατιωτική βάση στην Αρκτική, περιτριγυρισμένη από ταράνδους και πυρηνικά υποβρύχια, όπως έγραφε στην προσωπική της ιστοσελίδα. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κίεβο και εργάστηκε ως ερευνήτρια δημοσιογράφος. Όμως το όνειρό της ήταν να υπηρετήσει την έβδομη τέχνη, όπως θυμούνται οι φίλοι της στην Ουκρανία.

«Ήταν όνειρο της να γίνει διευθύντρια φωτογραφίας. Ήταν εντυπωσιακή η επιμονή με την οποία πετύχαινε τους στόχους της και η αγάπη με την οποία έκανε όσα έκανε» αναφέρει μια φίλη της.

Μιλώντας για πρώτη φορά μετά το δυστύχημα στη βρετανική ταμπλόιντ Sun, ο πατέρας της Χαλίνα δήλωσε πως δεν θεωρεί τον Άλεκ Μπάλντουιν υπεύθυνο για το θάνατο της κόρης του. Ο Ανατόλι Αντροσόβιτς τα βάζει με την ομάδα που ήταν υπεύθυνη για τα όπλα στην ταινία, που έδωσε στον ηθοποιό το γεμάτο με πραγματικές σφαίρες όπλο και λέει ότι ο γαμπρός του, που είναι δικηγόρος, θα αποφασίσει εάν η οικογένεια θα προβεί σε νομικές ενέργειες κατά των παραγωγών της ταινίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/10/2021