Κόσμος

Νίκος Μαστοράκης – Ύποπτο ότι βρέθηκε σφαίρα σε όπλο εν ώρα πρόβας

22.10.2021 | 19:00 Eνσωμάτωση

Ο Νίκος Μαστοράκης, μίλησε ζωντανά στο LIVE NEWS για την δολοφονία της Χαλίνα Χάτσινς από τον Άλεκ Μπάλντουιν σε γυρίσματα της νέας σειράς του ηθοποιού, Rust, ενώ τόνισε ότι είναι ύποπτο ότι το όπλο είχε κανονική σφαίρα ενώ οι συντελεστές βρίσκονταν σε πρόβα.

Mια απίστευτη και πρωτοφανής τραγωδία σημειώθηκε στα γυρίσματα της νέας ταινίας με πρωταγωνιστή τον Άλεκ Μπάλντουιν στο ράντσο Μπονάνζα Κρικ στο Νέο Μεξικό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρωταγωνιστής και συμπαραγωγός της ταινίας, Άλεκ Μπάλντουιν, γύριζε μια σκηνή για τη νέα του ταινία «Rust», η οποία παράγεται για λογαριασμό του Netflix,  όπου έπρεπε να πυροβολήσει με ένα όπλο με άσφαιρα.

Ο Νίκος Μαστοράκης μίλησε ζωντανά στην εκπομπή LIVE NEWS, σχετικά με το γεγονός ότι βρέθηκε κανονική σφαίρα σε όπλο εν ώρα πρόβας, καθώς και για τις άσφαιρες σφαίρες.

«Είναι ύποπτο που βρέθηκε σφαίρα σε ένα όπλο κατά τη διάρκεια πρόβας. Τα άσφαιρα δεν έχουν βλήμα και είναι οπτικά πολύ διαφορετικά από τις κανονικές, έχουν απλώς μία πλαστική τάπα, η οποία εκσφενδονίζεται κατά την εκπυρσοκρότηση του όπλου. Γι αυτό, με τα άσφαιρα δεν γίνεται πρόβα. Το όπλο του prob guy είναι άδειο στην πρόβα και όταν έρχεται η στιγμή να γίνει η σκηνή, τότε δίνεται στον ηθοποιό το όπλο αυτό και τότε ακόμα και η κάμερα μπροστά έχει προστατευτικό plexiglassΑυτή η σφαίρα τοποθετήθηκε επίτηδες στο όπλο», ανέφερε ο Νίκος Μάστοράκης.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει πραγματική σφαίρα σε ένα γύρισμα. Η περίπτωση του γιου του Μπρους Λι, είναι εξηγήσιμη καθώς η σφαίρα ήταν στη θαλάμη και κανείς δεν την είδε όταν φόρτωσε τα άσφαιρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μαστοράκης.

Τί ισχύει στην Ελλάδα

Ο Ευθύμης Ραφαήλ Γουγούρης, ειδικός οπλισμού κινηματογραφικών ταινιών, μίλησε επίσης στο LIVE NEWS. «Οι κανόνες είναι απαράβατοι. Στην Ελλάδα, πρέπει να δοθεί ειδική άδεια για να έρθει ο οπλισμός από το εξωτερικο. Το νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την χρήση κανονικού οπλισμού παρά μόνο σε ειδικές συνθήκες», τόνισε ο ειδικός.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 22/10/2021