Ελλάδα

Μάκης Βορίδης – Οι παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά

22.10.2021 | 17:57 Eνσωμάτωση

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μίλησε ζωντανά στο LIVE NEWS, για τις παρελάσεις λόγω της 28ης Οκτωβρίου, επισημαίνοντας παράλληλα τα νέα δεδομένα σχετικά με την πανδημία.

Ο Μάκης Βορίδης, που μίλησε ζωντανά στην εκπομπή LIVE NEWS, επεσήμανε πως οι παρελάσεις, μαθητικές καθώς και η στρατιωτική στην Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν κανονικά, και θα έχουν μέγιστη διάρκεια 60 λεπτά. Φυσικά, θα πρέπει να τηρούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Όσο αφορά στη στρατιωτική παρέλαση, ο υπουργός τόνισε πως δεν θα παρελάσουν οι σύλλογοι που συνοδεύουν την στρατιωτική παρέλαση, αλλά μόνο τα στρατιωτικά τμήματα.

Παράλληλα, ο κ.Βορίδης, στάθηκε στην αλλαγή που έχει συμβεί τους τελευταίους μήνες με την έλευση του εμβολιου, τονίζοντας πως οι περισσότεροι νοσούντες από κορωνοϊό είναι στην πλειοψηφία τους ανεμβολίαστοι.

Οι εμβολιαςσμπένοι έχουν αποκτήσει τις ελευθερίες τους, ενώ για τους μη εμβολιασμένους, υπάρχουν ακόμη περιορισμοί. Ο κ.λ Βορίδης επεσήμανε πως το εμβόλιο είναι δωρεάν και όποιος θέλει να το κάνει, θα το κάνει.

Επιπλέον, όσο αφορά στα σχολεία και την αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά, ο Μάκης Βορίδης τοποθετήθηκε σχετικά με το 50%+1 και τον προβληματισμό των γονιών για την πιθανή νόσηση των παιδιών. « Η εν λόγω σύσταση έχει γίνει σε συννενόηση με την επιστημονική κοινότητα, ωστόσο είναι λογικό να υπάρχουν και εξαιρέσεις. Η γενική κατεύθυνση έχει γίνει σύμφωνα με αυτό που έχουν αναφέρει οι ειδικοί».

Προκλητική η στάση της Τουρκίας

Στο θέμα των ελληνοτουρικών και την κυπριακή ΑΟΖ, ο κ.Βορίδης χαρακτήρισε την Τ0υρκία «ταραξία»και ότι συνεχώς τηρεί μία προκλητική στάση στη Μεσόγειο. Για τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου με την γειτονική χώρα, ο υπουργός δεν απέκλεισε πως υπάρχει αυτή η πιθανότητα, ωστόσο η χώρα ενισχύεται συνεχώς και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες και πάντα σε εγρήγορση.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 22/10/2021