Υγεία

Επανεμφάνιση Τσιόδρα με ηχηρά μηνύματα

20.10.2021 | 16:53 Eνσωμάτωση

Η επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα μπροστά στις κάμερες του υπουργείου Υγείας, συνοδεύτηκε από μια επιστημονική ανάλυση για την ασπίδα προστασίας που παρέχουν τα εμβόλια σε όλους, τους σοβαρότατους κινδύνους που διατρέχουν οι ανεμβολίαστοι και τον δύσκολο όπως τον χαρακτήρισε χειμώνα, που βρίσκεται προ των πυλών.

Ένα και πλέον μήνα μετά την τελευταία του δημόσια εμφάνιση και 6 ολόκληρους μήνες μετά την τελευταία του ενημέρωση από το υπουργείο, ο καθηγητής βγήκε ξανά μπροστά για να στείλει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση Κ κυρίως για να παρακινήσει με στοιχεία όλους εκείνους που εμφανίζονται ακόμα είτε διστακτικοί, είτε αρνητικοί μπροστά στα εμβόλια, να κάνουν το επόμενο βήμα.

Μέσα από σχεδιαγράμματα με επιστημονικά δεδομένα, ο Σωτήρης Τσιόδρας εξήγησε ότι χάρη στους εμβολιασμούς αποφύγαμε μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, 8.400 θανάτους στη χώρα. Το ίδιο διάστημα όπως είπε κι πάλι χάρη στα εμβόλια έγιναν 5560 λιγότερες εισαγωγές σε ΜΕΘ και 5.530 λιγότερες διασωληνώσεις.

Ο καθηγητής επισήμανε πως όταν ολοκληρώθηκε στη χώρα η μελέτη για τους θανάτους και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, το ποσοστό μείωσης για τον κίνδυνο θανάτου στους εμβολιασμένους κλείδωσε στο 91%. Επιπλέον τόνισε πως όλα τα εμβόλια παρέχουν κάλυψη κι για τη Μετάλλαξη Δέλτα. Το ποσοστό πριν κυμαινόταν από 92 έως 98% και μετά τη μετάλλαξη κυμαίνεται από 71 έως 96%.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των επιστημονικών δεδομένων ο κύριος Τσιόδρας επανέλαβε πως τα εμβόλια είναι εξαιρετικά ασφαλή, πως ο χειμώνας που πλησιάζει θα είναι δύσκολος και έκανε για ακόμα μία φορά έκκληση για τήρηση των μέτρων.

Τα πράγματα στην Ελλάδα θα μπορούσαν να ήταν ακόμα καλύτερα. Όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας αν τον περασμένο Ιούλιο, το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είχε φτάσει στο 95%, θα είχαν καταγραφεί 1.200 λιγότεροι θάνατοι…
Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμούς καθώς η μεγάλη μάχη με τον κορωνοϊό, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Αποτελεσματικότητα εμβολίων έναντι θανάτων

Ατελώς εμβολιασμένοι 74%

Pfizer 90%

Moderna 97%

Astrazeneca 94%

Johnson & Johnson

Αποτελεσματικότητα εμβολίων έναντι νοσηλειών ΜΕΘ

Ατελώς εμβολιασμένοι 76%

Pfizer 94%

Moderna 98%

Astrazeneca 97%

Johnson & Johnson 90%

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 20/10/2021