Πολιτική

Νέες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο

20.10.2021 | 18:59 Eνσωμάτωση

Ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών F-16 πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι και τους Λειψούς, με τα ελληνικά μαχητικά να σηκώνονται για αναχαίτιση, κάτι που ανάγκασε τους Τούρκους να χωριστούν.

Στη συνέχεια, τα μεμονομένα αεροσκάφη πέταξαν και πάνω από τις Οινούσσες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν και εκεί εμπλοκές.

Παράλληλα, η Τουρκία έλαβε ένα ακόμα μήνυμα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς αμερικανικά F-15 μαζί με ελληνικά μαχητικά πάνω από τη Λήμνο, ένα νησί που η Τουρκία ζητά την αποστρατικοποίησή του.

Πως η Αίγυπτος ήρθε στο πλευρό της Ελλάδας

Την ίδια ώρα, οι σχέσεις μεταξύ Αιγύπτου – Τουρκίας είναι τεταμένες, καθώς τη στιγμή που ο Ερντογάν βρίσκεται σε περιοδεία στην Αφρική, τα παιχνίδια της Τουρκίας στην περιοχή συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός φράγματος στην Αιθιοπία, το οποίο ονομάζεται «Φράγμα της Αναγέννησης», με την προοπτική παραγωγής φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο το φράγμα αυτό, παρακρατά ένα μεγάλο μέρος από τα νερά που θα κατέληγαν στην Αίγυπτο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, Αίγυπτος και Αιθιοπία να βρίσκονται υπό την απειλή πολέμου, όσο ο «Σουλτάνος» επιχειρεί να ασκήσει επιρροή στην αφρικανική ήπειρο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 20/10/2021