Ελλάδα

Ασφυξία στις ΜΕΘ της Βορείου Ελλάδος – «Εκρηκτικό» μείγμα- Κρούσματα – συνωστισμός – κορωνογάμος

20.10.2021 | 17:07 Eνσωμάτωση

Η καρδιά της πανδημίας «χτυπά» στη Βόρεια Ελλάδα εκεί όπου η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει μέχρι και το 100%.

«Δεν είναι τα κρούσματα πλέον, είναι οι νοσηλείες. Από τους  100 που νοσηλεύονται στο Παπανικολάου, οι 30 είναι διασωληνωμένοι. Όλοι ανεμβολίαστοι», τόνισε διευθυντής της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Στην «κόκκινη» Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

«Το νούμερο ένα για να τελειώνουμε με την πανδημία είναι ο εμβολιασμός. Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, δεν είναι πλέον νέο», δήλωσε.

Αυτή είναι η σημερινή εικόνα στα 14 νοσοκομεία της Μακεδονίας και Θράκης. Οι 25 από τους 30 που νοσηλεύονται με μάσκα οξυγόνου είναι ανεμβολίαστοι ενώ από τους συνολικά 52 στις εντατικές μόνο 5 έχουν κάνει το εμβόλιο.

«Με το φόρτο που έχουν οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα θα έλεγα να ξανασκεφτεί η κυβέρνηση το θέμα των παρελάσεων», διευθυντής Πνευμονολογικής Γιώργος Μπουλμπασάκος.

 «Επελαύνει» ο κορωνοϊός… στα ΜΜΕ

Την ώρα που οι υγειονομικοί ζητούν να επανεξεταστεί το θέμα των παρελάσεων…στα λεωφορεία επελαύνει ο κορωνοϊός.

Συνωστισμός στη στάση, συνωστισμός στην επιβίβαση,

Με τις πόρτες των λεωφορείων να μην κλείνουν από τον πολύ κόσμο.

Η ώρα είναι 8 το πρωί και όπως μπορείτε να δείτε μέσα στα λεωφορεία οι αποστάσεις είναι αδύνατον να κρατηθούν.

Τους «έκαψε» ο γάμος

Και από τον συνωστισμό στα λεωφορεία… σε αυτό τον κορωνογάμο στην Επισκοπή Νάουσας, όπου νόσησαν οι νεόνυμφοι, οι καλεσμένοι αλλά και ο φωτογράφος.

Τον γάμο που, όπως αποτύπωσε ο φακός, τελέστηκε την περασμένη Κυριακή στην εκκλησία του χωριού διαδέχτηκε γλέντι στο σπίτι των νεόνυμφων.

Μέσα σε μία εβδομάδα, τα ενεργά κρούσματα στη Νάουσα, εκτινάχθηκαν από τα 170 στα 350 εκ των οποίων τα 100 εντοπίζονται στο χωριό Επισκοπή όπου τελέστηκε ο γάμος.

«Έγινε μια διασπορά του ιού και αυξήθηκαν τα κρούσματα. Ίσως πήγαν ασυμπτωματικοί μαθητές στον γάμο», ανέφερε ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Καρανικόλας.

«Ήμουν παρών και σαν νονός και σαν κομμωτής της νύφης», δήλωσε ο Θανάσης Τσαγκαλίδης συγγενικό πρόσωπο της νύφης τονίζοντας πως οι νεόνυμφοι τήρησαν τα μέτρα προστασίας.

Ετοιμάζουν εμβόλιο για τη μετάλλαξη «Δέλτα+»

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης – οι ίδιοι που βρίσκονται πίσω από το εμβόλιο της Astrazeneca- ετοιμάζουν νέο εμβόλιο ειδικά κατά της μετάλλαξης Δέλτα plus, που αρχίζει να εξαπλώνεται ανησυχητικά στη Βρετανία.

«Δεν ξέρουμε ακόμα αν είναι πιο μεταδοτική. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι όσο περισσότεροι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί γίνονται δεξαμενές για να αναπτύσσονται νέες μεταλλάξεις», τόνισε η Ιωάννα Παυλοπούλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Η Pfizer αναπτύσσει ήδη το εμβόλιο που θα στοχεύει στη Δέλτα, ενώ και η Moderna έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε εύκολα να αναπροσαρμόσει το δικό της σκεύασμα, προκειμένου να καλύψει τις νέες παραλλαγές.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 20/10/2021