Ελλάδα

Στο εδώλιο έξι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

19.10.2021 | 20:25 Eνσωμάτωση

Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια, αύριο ξεκινά η δίκη για τον βάναυσο θάνατο του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου.

Απονομή δικαιοσύνης για το βάναυσο θάνατο του δικού τους ανθρώπου ζητούν οι γονείς και ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου με την έναρξη της δίκης για την υπόθεση να έχει προγραμματιστεί για αύριο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ύστερα από τρία χρόνια.

Η δικηγόρος της οικογένειας του 33χρονου ακτιβιστή ο οποίος βρήκε βάναυσο θάνατο, μιλώντας στο MEGA ζητά να γίνει επιτέλους η δίκη η οποία ήδη αναβλήθηκε μία φορά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού να γίνει.

«Αυτό που αξιώνει από την ελληνική δικαιοσύνη η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου είναι να γίνει επιτέλους αυτή η δίκη, να γίνει με όρους δικαιοσύνης, να τιμωρηθούν οι ένοχοι και έτσι να αποκατασταθεί η έννοια της ισορροπίας του δικαίου και της έννομης τάξης που έχει τρωθεί μόνο και μόνο από το χρόνο που δεν αποδίδεται δικαιοσύνη» τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσσου.

«Δε χρησιμοποιούσε βία, δεν έβριζε ποτέ, δεν άπλωνε χέρι ούτε σε ένα μυρμηγκάκι, είχε το θάρρος όμως να βγαίνει μπροστά, να προβάλει το ποιος ήταν, να δίνει ελπίδα…» είχε αναφέρει στην εκπομπή MEGA Stories η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη Κωστοπούλου.

«Έχω την αίσθηση ότι υπάρχει μία απροθυμία στο δικαστικό σχηματισμό να ασχοληθεί σοβαρά με αυτήν την υπόθεση» συμπλήρωσε η κυρία Παπαρούσσου.

«Θέλουμε να γίνει η δίκη»

Στο εδώλιο κάθονται έξι κατηγορούμενοι, ο κοσμηματοπώλης, ο μεσίτης και τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι κατηγορούνται για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

«(Οι αστυνομικοί) αδίκως κατηγορούνται. Δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα και είναι κατηγορηματικά αθώοι. Ήδη σύρονται στα δικαστήρια επί τρία χρόνια, έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα και θέλουν οπωσδήποτε να δικαστούν και να αρχίσει αύριο η δίκη» υποστήριξε η συνήγορος υπεράσπισης των αστυνομικών Εβίτα Βαρέλα.

«Η Δικαιοσύνη δεν είναι για το παιδί μου, κανένας νεκρός δεν δικαιώνεται. Η δικαιοσύνη είναι για να μην υπάρξουν άλλα περιστατικά τέτοιου είδους» πρόσθεσε στο MEGA Stories η Ελένη Κωστοπούλου.

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου ζητάει τη μετατροπή της κατηγορίας για το θάνατο του ακτιβιστή σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο ενώ αυτή τη στιγμή εκκρεμεί στο δικαστικό συμβούλιο το σκέλος που αφορά τους λοιπούς αστυνομικούς και το διασώστη του ΕΚΑΒ που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/10/2021