Ελλάδα

Πάτρα- Απολύθηκε παιδίατρος που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση

19.10.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως σχετικά με τον παιδίατρο, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ενός ανήλικου παιδιού το οποίο δεν έχει συμπληρώσει καν τα δώδεκα έτη.

Η καταγγελία επανήλθε στο φως καθώς ο γιατρός συνέχιζε να εργάζεται στο νοσοκομείο παρά το γεγονός πως η υπόθεση έχει πάρει και επισήμως τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Μετά λοιπόν από δημοσιεύματα τοπικών μέσων, χρειάστηκε να παρέμβει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και να ζητήσει την απομάκρυνση του γιατρού, ο οποίος και αποτελεί πλέον παρελθόν από το νοσοκομείο.

O συγκεκριμένος παιδίατρος επί δυο χρόνια συνέχιζε να εργάζεται στο νοσοκομείο και να εξετάζει παιδιά αν και ειχε παραπέμφθει για κακούργημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος μάλιστα του ανηλίκου παιδιου του. Παρέμενε στη θεση του καθώς αρχικά είχε απορριφθεί η εισήγηση να λυθεί η συμβαση του.

Όπως προκύπτει απο αυτό το έγγραφο η υπόθεση είχε συζητηθεί ήδη από τον Ιούνιο του 2019, αλλά είχε αποφασισθεί η αναστολή της πειθαρχικής δίωξης του γιατρού «έως της περάτωσης της ασκηθείσας ποινικής δίωξης».

Το ΔΣ συνεδρίασε και αποφάσισε την απόλυση του συγκεκριμένου γιατρού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/10/2021