Ελλάδα

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο στην αποφυλάκιση Πατέλη

19.10.2021 | 20:03 Eνσωμάτωση

Το αν θα αποφυλακιστεί η όχι ο νεοναζί Γιώργος Πατέλης καλείται να ο εισαγγελέας του Άρειου Πάγου Βασίλης Πλιώτας μετά την παρέμβαση του.

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του Αρείου Πάγου μετά την προκλητική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους ο πυρηνάρχης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ήδη έχει ζητήσει την απόφαση του Εφετείου με την οποία ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής του καταδικασμένου για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στόχος είναι να εξεταστεί αν χωρά το ενδεχόμενο άσκησης αναίρεσης κατά της επίμαχης απόφασης.

Πλέον αναμένονται οι επόμενες ενέργειες του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού σχετικά με τον τρόπο που θα χειριστεί την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς Πατέλη, σύμφωνα με τους οποίους το παιδί του, ηλικίας 15 ετών, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και για αυτό ο καταδικασμένος σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, έπρεπε να βρεθεί εκτός φυλακής. Στο πυρηνάρχη Νίκαιας έχουν οριστεί οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα μία φορά τον μήνα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Όπως τονίζει δημοσιογράφος του MEGA, Άννα Κανδύλη, το σκεπτικό του εισαγγελέα φαίνεται να υιοθετείται από το δικαστήριο και σε αυτό επιθυμεί να βάλει φρένο ο Βασίλης Πλιώτας, ώστε να μην δημιουργηθεί διακστικό προηγούμενο και για τους υπόλοιπους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/10/2021