Ελλάδα

Εύβοια – Ανάστατοι οι κάτοικοι για το νέο κύμα κακοκαιρίας

14.10.2021 | 06:59 Eνσωμάτωση

Πριν καλά καλά προλάβουν να μαζέψουν τα κομμάτια τους από την «Αθηνά», οι κάτοικοι στη βόρεια Εύβοια δέχονται ακόμα ένα πλήγμα.

Ο «Μπάλλος», ο οποίος έρχεται με έντονες βροχές και καταιγίδες, αναμένεται να χτυπήσει ξανά τις περιοχές που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα τόσο από τις καταστροφικές καλοκαιρινές πυρκαγιές, όσο και από το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας.

Στα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι:

– η πτώση της θερμοκρασίας

– οι χαλαζοπτώσεις

– τα χιόνια σε ορεινά σημεία της χώρας

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς τα φαινόμενα θα επιμείνουν σε πολλές περιοχές με σφοδρότητα, ενώ τα πρώτα μηνύματα από το 112 έχουν ήδη σταλεί σε ορισμένες περιοχές.

Κραυγή αγωνίας από κατοίκους & τοπική αυτοδιοίκηση

Τραγική είναι η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι στη βόρεια Εύβοια και ιδίως στον δήμο Μαντουδίου που «χτυπήθηκε» από την κακοκαιρία «Αθηνά». Πολλά σπίτια είναι πλημμυρισμένα, ενώ η εικόνα του παραλιακού μετώπου είναι αποκαρδιωτική.

Οι καλλιέργειες έχουν καταστραφεί και με κάθε βροχόπτωση το διαβρωμένο βουνό κινδυνεύει να «κατέβει» και πάλι στα χωριά και στην παραλία.

Σοβαρές καταστροφές σε Αγία Άννα, Αχλάδι & Κοτσικιά

Εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές, οι κάτοικοι κινδύνευσαν, οργανώθηκαν ολονύχτιες επιχειρήσεις διάσωσης.

Οι έντονες βροχοπτώσεις στις περιοχές της Αγίας Άννας, του Αχλαδιού και της Κοτσικιάς, όπως και σε άλλα χωριά της βόρειας Εύβοιας, άφησαν πίσω τους σημαντικές καταστροφές καθώς χείμαρροι πλημμύρισαν, ενώ προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στο παραλιακό μέτωπο.

Ο φόβος τώρα των κατοίκων είναι να μην αντιμετωπίσουν περαιτέρω προβλήματα εξαιτίας του «Μπάλλου», με τους μετεωρολόγους ωστόσο να συστήνουν ιδιαίτερη προσοχή καθώς η κακοκαιρία θα χτυπήσει σφοδρά, και τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται υπ’ ατμόν.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 14/10/2021