Ελλάδα

«Μπάλλος» – Απαγόρευση κυκλοφορίας 01:00 – 08:00 σε Κηφισό και Παραλιακή

14.10.2021 | 23:24 Eνσωμάτωση

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν για την κακοκαιρία από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Για επιδείνωση της κακοκαιρίας από τις 03:00 έως τις 06:00 το πρωί στην Αττική κάνουν λόγο οι Αρχές, με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη να ανακοινώνει έκτακτα μέτρα για την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε ότι για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. οχημάτων και οχημάτων μεταφοράς επιβατών (λεωφορεία: Δ.Χ. και Ι.Χ., ΚΤΕΛ, δημοτικής συγκοινωνίας, αστικής συγκοινωνίας) κατά τις ώρες 01:00 έως 08:00 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας των παρακάτω οδικών αξόνων:

α) Λ. Κηφισού, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Παραλιακής Λεωφόρου (χ/θ 0,000) έως το ύψος του Α/Κ Μεταμόρφωσης (χ/θ 15,571) και,

β) Παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Λ. Κηφισού έως το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Βουλιαγμένης.

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, αναλόγως των επικρατουσών καιρικών συνθηκών, ενώ του περιορισμού εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα κρατικών και λοιπών υπηρεσιών.

Κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες

Κλειστές θα μείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική στον ιδιωτικό τομέα για να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι.

Παράλληλα, κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, όπως θα συμβεί και σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική.  Επίσης, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι Δομές ΑμεΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία.

Ποιες περιοχές θα μπουν στο «στόχαστρο» του «Μπάλλου»

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι το επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο θα επηρεάσει την Εύβοια και τη Χαλκιδική σε μεταγενέστερο στάδιο από την Αττική. Από αύριο υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επηρεαστούν νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου, όπως η Σάμος και η Ικαρία.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 14/10/2021