Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Στα εγκαίνια δύο κέντρων της Pfizer ο πρωθυπουργός

12.10.2021 | 20:23 Eνσωμάτωση

Πατώντας συμβολικά το πλήκτρο της εκκίνησης σε μια γιγαντοοθόνη, ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής της Pfizer έκαναν τα εγκαίνια δύο νέων κέντρων, κομβικών για τη λειτουργία της εταιρείας, στη Θεσσαλονίκη.

Την Θεσσαλονίκη θα έχουν ως έδρα τo Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας αλλά και το Παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Pfizer που εγκανιάστηκαν σήμερα παρουσία του Πρωθυπουργού αλλά και του Αλμπερτ Μπουρλά που κατάγεται και από την πόλη.

Στα 2 κέντρα θα απασχοληθούν 700 εργαζόμενοι μέσα στον επόμενο χρόνο, ενω ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με νέους που επέστρεψαν από το εξωτερικό για να εργαστούν για τον φαρμακευτικό κολοσσό.

«Πρόκειται για επένδυση σταθμό για την πόλη και την Ελλάδα, μαζί με αυτό αλλάζει πρόσωπο και όλη η Ελλάδα, γίνεται έδρα των μεγάλων ξένων επενδύσεων»», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα βοηθάει πολύ γιατί όταν έχουμε Κίνα και Νέα Υόρκη, οι δυο τους είναι τελείως διαφορετικό να επικοινωνήσουν ενώ με εμάς, είμαστε ακριβώς στη μέση, και γίνεται εύκολα και με τους δύο», τόνισε ο κ. Μπουρλά.

Απασχολούνται 700 εργαζόμενοι εκ των οποίων το 15% είναι ελληνόπουλα που έφυγαν στο εξωτερικό στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και τώρα επέστρεψαν.

Διάλογοι του πρωθυπουργού με εργαζόμενους

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με ελληνόπουλα, την Κρυσταλλία Σαραντοπούλου και τον Δημήτρη Σουδή, που θα εργαστούν στα δύο κέντρα.

-Πόσο καιρό έχεις γυρίσει τώρα;

– Ένα χρόνο.

– Ένα χρόνο.. από την αρχή δηλαδή, είσαι από τους πρώτους που προσέλαβε η Pfizer

– Ναι, ναι, του 2020 η φουρνιά.

«Ήρθα από την Ολλανδία κι εγώ. Τα Χριστούγεννα γύρισα» είπε ο Δημήτρης Σουδής.

Η Καλλιόπη Βαρβάτου ζούσε 5 χρόνια στη Σλοβακία και την Τσεχία και επέστρεψε τον Ιούλιο. «Είναι πραγματικά τεράστιο κίνητρο η εταιρεία και ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε και να προσφέρουμε στον τόπο μας», ανέφερε.

«Για εμάς είναι πάρα πολύ μεγάλη ικανοποίηση, όταν γίνεται πράξη αυτό το οποίο είχαμε οραματιστεί εδώ και κάποια χρόνια να αντιστρέψουμε το brain drain και να το κάνουμε brain gain», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ απήθυνε νέο κάλεσμα προς τους πολίτες να εμβολιαστούν αναγνωρίζοντας πως η Βόρεια Ελλάδα παρουσιάζει κάμψη στους εμβολιασμούς.

«Το να πεθαίνουν 20, 30 , 40 άτομα την ημέρα στην πλειοψηφία τους ανεμβολίαστοι, δεν είναι κρίμα, είναι δράμα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός.

Το συνολικό όφελος για τη Θεσσαλονίκη τα επόμενα 10 χρόνια θα ξεπεράσει τα 600 εκ ευρώ και η επιλογή του Άμπερτ Μπούρλα δεν ήταν τυχαία καθώς πρόκειται για τη γενέτειρά του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/10/2021