Υγεία

Κορωνοϊός – «Πονοκέφαλος» το υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων στη βόρεια Ελλάδα

12.10.2021 | 12:53 Eνσωμάτωση

Σε νέο «πονοκέφαλο» για κυβέρνηση και ειδικούς φαίνεται να μετατρέπεται το υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων στη βόρεια Ελλάδα.

Με περίπου το 60% του πληθυσμού σε αρκετές περιφέρειες της περιοχής να παραμένει ανεμβολίαστο, οι υγειονομικές Αρχές επιχειρούν την εντατικοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος.

«Καλούμε τους ανεμβολίαστους πολίτες να επισκεφθούν τις μονάδες, ακόμα και εάν δεν θέλουν να εμβολιαστούν, για να συζητήσουν με το υγειονομικό προσωπικό των μονάδων, να τους λυθούν ενδεχόμενες απορίες», δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Μέχρι και τα πιο απομακρυσμένα χωριά θα επισκεφτούν οι κινητές μονάδες εμβολιασμού προκειμένου να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Πιερία, Κιλκίς και Ξάνθη είναι οι πρώτοι σταθμοί για σήμερα. Αύριο ακολουθούν Δράμα και Πέλλα. Σειρά παίρνουν την Πέμπτη Φλώρινα και Σέρρες.

Μάλιστα, αυτήν την εβδομάδα ο Μάριος Θεμιστοκλέους θα επισκεφθεί περιοχές της Μακεδονίας και θα συναντήσει υγειονομικούς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στόχος, η εντατικοποίηση των εμβολιασμών.

Σε δέκα ημέρες από σήμερα θα έχουμε εικόνα για την ελευθέρια των εμβολιασμένων λένε οι ειδικοί.

«Πιστεύω θα υπάρξει αύξηση ελπίζω κι εγώ όπως και εσείς αυτή η αύξηση να είναι σε αυτά τα πλαίσια που θα μπορούμε να κρατήσουμε αυτά τα μέτρα», ανέφερε η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, παθολόγος, καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/10/2021