Ελλάδα

Μπαράζ ελέγχων για τη γνησιότητα των πιστοποιητικών εμβολιασμού

10.10.2021 | 20:10 Eνσωμάτωση

Το MEGA ακολούθησε κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας τα οποία πραγματοποιούσαν ελέγχους σε καταστήματα.

Μετά από δυο χρόνια πανδημίας, lockdown και μέτρων οι εμβολιασμένοι Αθηναίοι απολαμβάνουν το φαγητό τους στο εσωτερικό ταβέρνας στα Καλύβια Αττικής.

Κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας πραγματοποίησε ελέγχους στις κατάμεστες από κόσμο ταβέρνες για να διαπίστωσει εάν οι πελάτες που έτρωγαν στους εσωτερικούς χώρους ήταν εμβολιασμένοι ή έφεραν πιστοποιητικό νόσησης όπως απαιτείται. Ο έλεγχος περιλαμβάνει και ταυτοπροσωπία.

Έλεγχος έγινε και στο προσωπικό. Όσοι δεν ήταν εμβολιασμένοι έφεραν πιστοποιητικό rapid test όπως προβλέπει ο νόμος.

Αγκάθι για τους ιδιοκτήτες ο έλεγχος των πιστοποιητικών που γίνεται από τους ίδιους.

«Τρεις ανθρώπους έχω για αυτή τη δουλειά και δεν φτάνουν με 1.500 άτομα τι να προλάβεις, ειδικά τα Σαββατοκύριακα» σημείωσε ο ιδιοκτήτης ταβέρνας Χριστόφορος Ράπτης.

Τα αποτελέσματα από τους ελέγχους που έγιναν χθες και σήμερα στο βόρειο, νότιο και ανατολικό τομέα της Αττικής είναι ενθαρρυντικά, αφού δεν βρέθηκαν παραβάσεις με τις επιχειρήσεις να τηρούν τα μέτρα αποτροπής και διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι έλεγχοι για την πιστή εφαρμογή των μέτρων ξεκίνησαν απο χθες το βράδυ δηλαδή λίγες ώρες μετά την έναρξη της χαλάρωσης των νέων μέτρων και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/10/2021