Ελλάδα

Απορριμματοφόρο τυλίχθησε στις φλόγες στα Πατήσια, κινδύνευσαν σπίτια

10.10.2021 | 20:22 Eνσωμάτωση

Στις φλόγες τυλίχθηκε απορριμματοφόρο τα ξημερώματα στα Πατήσια οι οποίες λίγο έλειψε να απειλήσουν μπαλκόνια σπιτιών της πυκνοκατοικημένης περιοχής.

Το απορριμματοφόρο του δήμου Αθηναίων κάηκε ολοσχερώς στην οδό Καραμανλή στα Πατησιά. Οι φλόγες ξεπερνούσαν τα δυο μετρά, ενώ το υψηλό θερμικό φορτίο προκαλούσε εκρήξεις.

Οι κάτοικοι με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαν το φλεγόμενο φορτηγό να απειλεί ακόμη και τα σπίτια της περιοχής.

Η ένταση της φωτιάς ήταν τόσο μεγάλη που επεκτάθηκε γρήγορα στα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο σημείο με τους ιδιοκτήτες τους να μην μπορούν να κάνουν τίποτα για να σβήσουν τις φλόγες.

Από την πρώτη ερευνά που έγινε στο απορριμματοφόρο φαίνεται να απομακρύνεται το σενάριο του εμπρησμού ενώ στην επέκταση της πυρκαγιάς βοήθησε η διαρροή λαδιών που έγινε στο βαρύ όχημα του δήμου Αθηναίων.

Η Πυροσβεστική έσπευσε άμεσα στο σημείο, με εξι οχήματα και 18 πυροσβέστες οι οποίοι απομάκρυναν κάδους και άλλα υλικά ενώ κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μην φτάσει στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών της περιοχής.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, κάλεσαν άμεσα την ασφαλιστική εταιρεία η οποία κατέγραψε τις ζημιές ενώ οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που καταστράφηκαν θα αποζημιωθούν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/10/2021