Οικονομία

Έρχεται διευρυμένο επίδομα θέρμανσης για 1 εκατ. νοικοκυριά

08.10.2021 | 20:04 Eνσωμάτωση

Σχεδόν 1 εκατομμύριο νοικοκυριά θα μπορέσουν να λάβουν φέτος το αυξημένο επίδομα θέρμανσης 100 – 750 ευρώ. Οι επαγγελματίες της θέρμανσης θεωρούν ότι η κρατική ενίσχυση δεν θα δώσει ανάσα στα νοικοκυριά, αφού οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, μια εβδομάδα πριν τη διάθεσή του, σημειώνουν ρεκόρ πολλών ετών.

Με τις τιμές των καυσίμων να επιδίδονται καθημερινά σε ανοδικά ράλι και τον χειμώνα να βρίσκεται προ των πυλών το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες των ελληνικών νοικοκυριών από τη δαπάνη της θέρμανσης.

Στοχεύοντας διπλά, σε αύξηση του επιδόματος και διεύρυνση των οικογενειών που το δικαιούνται, φέτος το ελάχιστο επίδομα που θα δοθεί θα αγγίζει τα 100 ευρώ από 80 που υπολογίστηκε πέρσι, ενώ το μέγιστο θα φτάσει τα 750 ευρώ από τα 650 που δόθηκαν τον περασμένο χειμώνα.

Οι επαγγελματίες της θέρμανσης θεωρούν ότι η κρατική ενίσχυση δεν θα καταφέρει να δώσει ανάσα στα νοικοκυριά, αφού οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, μια εβδομάδα πριν τη διάθεσή του, σημειώνουν ρεκόρ πολλών ετών.

Εντός του μήνα θα δοθούν διευκρινίσεις για τον χρόνο που θα κατατεθούν από τα νοικοκυριά οι αιτήσεις για την καταβολή του επιδόματος θέρματος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/10/2021