Καιρός

Η κακοκαιρία «Αθηνά» έπληξε την Κέρκυρα – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

07.10.2021 | 16:42 Eνσωμάτωση

Ποδαρικό στο φθινόπωρο έκανε το καιρικό φαινόμενο «Αθηνά» που ήρθε από την Ιταλία και έδειξε τα δόντια του με ισχυρές καταιγίδες και δυνατούς ανέμους από το βράδυ της Τετάρτης, στα νησιά του βόρειου Ιουνίου.

Σε λίμνη μετατράπηκε η πίστα προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, με τα αεροπλάνα να παραμένουν καθηλωμένα. 4 πτήσεις επέστρεψαν στην Αθήνα, αφού δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω των ισχυρών ανέμων.

Με δυσκολία μπορεί να αναγνωρίσει κάνεις έναν από τους πιο πολυφωτογραφημένους δρόμους της Κέρκυρας.

Είναι η εικόνα από την περιοχή Σπηλιά, στην είσοδο της παλιάς Πόλης της Κέρκυρας, με τα φρεάτια να έχουν πλημμυρίσει, σχηματίζοντας σιντριβάνια νερού και τα αυτοκίνητα να κινούνται με δυσκολία.

Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά στο νησί των Φαιάκων, ενώ οι καφετέριες και τα εστιατόρια ερήμωσαν στη κοσμοπολίτικη Λιστόν, καθώς τα ποτάμια βροχής που έρεαν στον πλακόστρωτο και οι θυελλώδεις άνεμοι έκλεισαν τους κατοίκους στα σπίτια τους.

Στο σπίτι έμειναν και οι μαθητές στους Παξούς, με τα σχολεία για λόγους ασφαλείας, και το άγαλμα του ηρώα της επανάστασης του 1821, Γιάννη Ανεγονιάννη, να είναι το μόνο που ξεχωρίζει στο ομιχλώδες, σκοτεινό σκηνικό της κακοκαιρίας στο λιμάνι των Παξών.

Τις επόμενες ώρες το καιρικό φαινόμενο Αθηνά θα εκδηλωθεί με ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και κατά τόπους χαλαζόπτωση στα υπόλοιπα νησιά του Ιουνίου και στην Δυτική Ελλάδα.

Από το απόγευμα και μετά, οι πρώτες καταιγίδες θα εμφανιστούν στην Θεσσαλονίκη και θα παραμείνουν τουλάχιστον για 3 ημέρες, με τους μετεωρολόγους να συνιστούν προσοχή στις μετακινήσεις.

Αύριο το πρωί θα χρειαστούν τις ομπρέλες του οι Αθηναίοι, με τις πρώτες βροχές να κάνουν την εμφάνιση τους στην πρωτεύουσα.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός αναμένεται να συνεχιστεί άστατος σε όλη την Ελλάδα.

Πλημμύρισαν περιοχές στην Κέρκυρα

Από τις πρώτες πρωινές ώρες η κακοκαιρία «Αθηνά» έδειξε το σκληρό πρόσωπό της, καθώς υπάρχει έντονη βροχόπτωση.

Δρόμοι, μαγαζιά και υπόγεια σπίτια πλημμύρισαν. Λόγω της κακοκαιρίας έκλεισαν σχολεία, τα οποία όμως αύριο θα ανοίξουν.

Κλειστά είναι και τα λιμάνια της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/10/2021