Ελλάδα

Εισαγγελική έρευνα για τον 20χρονο ανεμβολίαστο που πέθανε από κορωνοϊό – Αντίθετοι με τον εμβολιασμό οι γονείς του

07.10.2021 | 20:02 Eνσωμάτωση

Σοκ εξακολουθεί να προκαλεί ο θάνατος από κορωνοϊό 20χρονου στην Θεσσαλονίκη ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί. Ανεμβολίαστη όμως όπως προκύπτει ήταν και η μητέρα του που είναι νοσηλευτρια και είχε βγει σε αναστολή ακριβώς γιατί δεν είχε κάνει το εμβόλιο. Ήδη πάντως υπάρχουν και καταγγελίες ότι η μεταφορά του σε νοσοκομείο έγινε καθυστερημένα και αναμένεται εισαγγελική έρευνα.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης έδιναν μάχη επί δυο εβδομάδες για να κρατήσουν στη ζωή τον 20χρονο. Όμως δυστυχώς, ο νεαρός κατέληξε.

Για πρωτοφανείς επιπλοκές του κορωνοϊού κάνει λόγο ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου.

«Προφανώς ο κορωνοϊός το βρήκε χωρίς τείχος προστασίας, αλλά παρουσίασε φοβερές επιπλοκές, δεν τις έχουμε δει άλλη φορά όλες μαζί σε έναν ενήλικα. Ήταν πνευμονία, ήταν πνευμονική εμβολή, ήταν έμφραγμα του μυοκαρδίου», δήλωσε σχετικά.

Δεν είχε εμβολιαστεί

Ο 20χρονος δεν είχε εμβολιαστεί, όπως και κανείς από την οικογένειά του. Μάλιστα η μητέρα του είναι νοσηλεύτρια σε αναστολή…

Στο τοπικό ιατρείο της Ιερισσού δούλευε ως νοσηλεύτρια η μητέρα του 20χρονου, έως τις 31 Αυγούστου, που βγήκε σε αναστολή, λόγω του μη εμβολιασμού της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 20χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο στις 16 Σεπτεμβρίου. Είχε νοσήσει αρκετές ημέρες πριν. Δεν φέρεται να είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, όμως ήταν υπέρβαρος. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία.

Μετά τις καταγγελίες ότι η μεταφορά του άτυχου νέου στο νοσοκομείο καθυστέρησε, αναμένεται εισαγγελική έρευνα.

Γεμάτες οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα

Την ίδια ώρα, οι μονάδες εντατικής θεραπείας στη Βόρεια Ελλάδα έχουν γεμίσει ασφυκτικά, καθώς η πληρότητα έχει φτάσει στο 98%.  Από τους 672 νοσηλευόμενους οι 416 είναι ανεμβολίαστοι.

151 ανεμβολίαστοι ασθενείς κατέληξαν μέσα σε 22 ημέρες.

Περισσότερα από 4000 παιδιά ηλικίας 4-18 ετών έχουν διαγνωστεί θετικά στον κορωνοϊό, μέσα σε μια εβδομάδα σε ολόκληρη την επικράτεια.

Καθημερινά η μετάλλαξη Δ χτυπά όλο και νεότερες ηλικίες ανεμβολίαστων, με τους επιστήμονες να κάνουν έκκληση για εμβολιασμό.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/10/2021