Πολιτική

Το παρασκήνιο της διαγραφής Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία

06.10.2021 | 20:21 Eνσωμάτωση

Γιάννης Πρετεντέρης και Γιώργος Παπαχρήστος ανέλυσαν στα MEGA Γεγονότα το παρασκήνιο της διαγραφής του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Καταρχήν η ζημιά στην κυβέρνηση έγινε και είναι μεγάλη» σημείωσε αρχικά ο Γ. Πρετεντέρης, εξηγώντας πως «την ώρα που η κυβέρνηση έχει φέρει το ν/σ για την αμυντική συμφωνία που είναι υπέρ της και την ώρα που η αντιπολίτευση είναι κομμένη στα τρία, τότε εμφανίζεται ένας βουλευτής της συμπολίτευσης, ο οποίος βγάζει λόγο για το Γράμμο, το Βίτσι, τον Γρίβα, την ΕΟΚΑ».

«Αυτός λοιπόν ο τύπος, αλλάζει την ατζέντα στη Βουλή. Σηκώνεται η Αριστερά του απαντάει, σηκώνεται ο υπ. Εξωτερικών σε οξύ τόνο και τον επαναφέρει στη θέση του και μετά ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει θέση μεταξύ του υπουργού και του βουλευτή και διαγράφει τον βουλευτή» πρόσθεσε ο Γιάννης Πρετεντέρης, υπογραμμίζοντας ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε προειδοποιηθεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Το πρόβλημα δεν είναι ιδεολογικό, είναι καθαρά πολιτικό» πρόσθεσε ο κ. Πρετεντέρης, υποστηρίζοντας ότι «διάφοροι» βγήκαν στη συνέχεια να πουν ότι ο Νίκος Δένδιας υπεραντέδρασε.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπαχρήστος τόνισε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό. «Έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Μπογδάνος είναι η κορυφή ενός παγόβουνου. Κάτω από αυτόν υπάρχουν και άλλοι βουλευτές με τις ίδιες αντιλήψεις, αρκετοί εξ αυτών θα δούμε να βγαίνουν τις επόμενες ημέρες να ζητούν κάτι παραπάνω» σημείωσε και πως «ο πρωθυπουργός δεν οφείλει να εξηγεί σε κανέναν τίποτα και πολύ περισσότερο σε ένα βουλευτή του».

«Αυτό που έγινε χθες, θα μπορούσε να έχει γίνει στις 29 Αυγούστου μετά την άνοδο του κ. Μπογδάνου και του κ. Τζηκάλαγια στο Γράμμο» σημείωσε ο Γιώργος Παπαχρήστος, ενώ διατύπωσε και ένα ερώτημα: «Ο δεύτερος βουλευτής γιατί δεν υπάρχει στο κάδρο; δεν ήταν και αυτός κατά τις καταθέσεις στεφάνων στο Γράμμο;».

«Υπάρχει μια υφέρπουσα ατμόσφαιρα στη Νέα Δημοκρατία ότι ο κ. Δένδιας έχει κάνει ένα βήμα μπροστά απ’ όλους τους υπολοίπους στο “δελφινάριο” που θα αρχίσει να δημιουργείται στο χώρο της παράταξης» κατέληξε ο κ. Παπαχρήστος

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/10/2021