Πολιτισμός

Μέτρα για τη λειτουργία τους ζητούν οι επιχειρηματίες στο χώρο του θεάματος

06.10.2021 | 20:03 Eνσωμάτωση

Με αγωνία περιμένουν τις ανακοινωσεις και οι ηθοποιοί αλλά και οι θεατρικοί επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες κινηματογράφων.

Με αγωνία περίμεναν επιχειρηματίες από τον χώρο του θεάματος τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, ωστόσο προς έκπληξή τους άκουσαν μέτρα μόνο για τους χώρους εστίασης.

Με την προηγούμενη σεζόν να έχει χαθεί σχεδόν ολοκληρωτικά, ζητούν άμεση εφαρμογή μέτρων που θα τους επιτρέψουν να λειτουργούν.

Ο διευθύνων σύμβουλος των Θεατρικών Σκηνών, Πάνος Κατσαρίδης, κάνει λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά. «Δεν γίνεται στα μπουζούκια να σηκώνονται και να χορεύουν και στο θέατρο καθιστοί με μάσκες…» υπογράμμισε.

Την αλλαγή των μέτρων που τηρούνται μέχρι σήμερα ζητούν και οι ιδιοκτήτες κινηματογράφων. «Το αγκάθι που παραμένει ειναι η πληρότητα» τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αιθουσαρχών Κινηματογραφιστών, Παναγιώτης Τσακαλάκης, προσθέτοντας πως θα πρέπει «να αφαιρεθούν οι μάσκες, καθώς δεν μπορεί ο θεατής να ειναι μέσα τρεις ώρες και να βλέπει το έργο με μάσκα».

Μοναδική τους ελπίδα είναι εντός των επόμενων 15 ημέρων η κυβέρνηση να προχωρήσει στην επέκταση των αλλαγών και στον χώρο του θεάματος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/10/2021