Ελλάδα

Στο εδώλιο ο 30χρονος για την επίθεση σε αντιφασιστική εκδήλωση στο Ν. Ηράκλειο

05.10.2021 | 20:22 Eνσωμάτωση

Κρατούμενος εξακολουθεί να παραμένει ο 30χρονος που συνελήφθη στο Ηράκλειο Αττικής και κατηγορείται για την πρόσφατη επιδρομή ακροδεξιών κατά μελών της ΚΕΕΡΦΑ.

Δικηγόροι που συμμετείχαν και στη δίκη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλουν ότι ο 30χρονος υπήρξε μέλος της στο παρελθόν και ότι αναγνωρίζουν ομοιότητες ή ακόμη και καθοδήγηση της ομάδας PRO PATRIA από μέλη της Χρυσής Αυγής μέσα από τη φυλακή.

Ο 30χρονος παραμένει υπό κράτηση, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για:

-πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή

-οπλοκατοχή

Ακροδεξιό παρελθόν & πολεμικές τέχνες

Ο 30χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει στην νεοναζιστική ομάδα PRO PATRIA τα μέλη της οποίας ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες σε δικά τους κλειστά club και η εκπαίδευσή τους θυμίζει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Τα μέλη της PRO PATRIA μέσα από ηχογραφημένη εκπομπή, αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με τα γεγονότα στο Ηράκλειο Αττικής.

«Έχουμε πάει στον Όλυμπο έχουμε ανεβάσει μια σημαία και προσπαθούν να το συσχετίσουν  με ένα συγκεκριμένο άτομο».

Και όμως το συγκεκριμένο άτομο το γνωρίζουν καλά. Στις φωτογραφίες που αποκαλύπτει το MEGA, o 30χρονος βρίσκεται μπροστά στο πανό της PRO PATRIA σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών τον Ιούλιο στο Σύνταγμα.

Φοράει μάλιστα την ίδια μπλούζα με εκείνη που οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

«Δεν έχω σχέση»

Αρνείται ότι συμμετείχε στην επίθεση κατά των μελών της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης ο νεαρός που κατηγορείται για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν κι ότι γι’ αυτό παραδόθηκε στις Αρχές.

Για τις δύο επιθέσεις στο Ηράκλειο Αττικής και την Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά 9 άτομα τα οποία αναζητούνται από τις Αρχές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/10/2021