Πολιτική

Νέα πολιτική κόντρα με αφορμή τις δηλώσεις Βενιζέλου για τους νεκρούς της πανδημίας

05.10.2021 | 20:27 Eνσωμάτωση

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έχουν βάλει οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις το τελευταίο διάστημα του Ευάγγελου Βενιζέλου, με τελευταία εκείνη που λέει ότι η Ελλάδα είναι μέσα στις 2 χώρες με τους περισσότερους νεκρούς από COVID.

«Δεν μπορεί να μην παίρνουμε κόστος για τίποτα. Δεν μπορεί να είμαστε εμείς αυτήν την στιγμή με 17 νεκρούς ανά εκατομμύριο και η Πορτογαλία με 2 νεκρούς ανά εκατομμύριο και η Γερμανία με 4. Είμαστε μες στις πρώτες δύο χώρες της Ευρώπης σε θανάτους ανά εκατομμύριο».

Τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμφισβήτησε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης.

«Αν δείτε τον πίνακα, τώρα να μπείτε στα στατιστικά, τον πίνακα της ΕΕ για θανάτους ανά πληθυσμό ενός εκατομμυρίου, είμαστε στην 19η θέση και από πάνω μας είναι η Γαλλία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Ιταλία».

Λίγο μετά από τις δηλώσεις Βενιζέλου, την σκυτάλη πήρε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος με επίκαιρη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έθεσε θέμα για τον αριθμό των θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού από τον Αύγουστο και μετά

«Συναισθάνεται την κυβερνητική ευθύνη για την κατάταξη της χώρας μας στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης σε θύματα αναλογικά με τον πληθυσμό και ποιες αξιολογεί ως αιτίες αυτής της αρνητικής εξέλιξης;».

Η κυβέρνηση δε σήκωσε τους τόνους απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ωστόσο έδειξε προς τους επιστήμονες για τα δεδομένα, με την επισήμανση ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι

Με πιο σκληρή γλώσσα για τον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το θέμα και σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Εύσημα στον Βαγγέλη Βενιζέλο έδωσε ο στενός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης, με το βλέμμα στην απλή αναλογική.

«Δεύτερη και σωστότατη κριτική παρέμβαση του Ευ. Βενιζέλου απέναντι στην κυβέρνηση μέσα σε λίγες μέρες. Όσο θα εντείνεται η φθορά Μητσοτάκη τόσο περισσότεροι μνηστήρες σχημάτων κυβερνητικής «συναίνεσης» θα εμφανίζονται. Η απλή αναλογική ανοίγει την όρεξη σε πολλούς/ές».

«Μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας. Η επίκαιρη ερώτηση θα απαντηθεί την επόμενη Παρασκευή», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/10/2021