Ελλάδα

Γιατρός Ιωάννας- « Θα μπορούσε να έχει χάσει τη ζωή της»

05.10.2021 | 20:21 Eνσωμάτωση

Συγκλονιστικές ήταν οι καταθέσεις του ιατροδικαστή αλλά και των γιατρών που περιέθαλψαν την Ιωάννα τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι. Από το βήμα του δικαστηρίου γιατρός περιέγραψε πως τα εγκαύματα της Ιωάννας έφταναν της 400 βαθμούς κι ότι αν δεν είχε πάει στο φαρμακείο θα είχε πεθάνει.

Τις σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία της Ιωάννας που θα την ακολουθούν σε όλη της τη ζωή σκιαγράφησαν στις καταθέσεις του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι γιατροί που ανέλαβαν την φροντίδα της. Άπαντες κατέθεσαν πως η Ιωάννα θα μπορούσε να έχει χάσει τη ζωή της από την επίθεση με το βιτριόλι.

«Από την ποσότητα του οξέος που δέχθηκε η Ιωάννα, θα μπορούσε να έχει χάσει τη ζωή της. Η θανατηφόρα δόση στο βιτριόλι είναι τα 10ml, δηλαδή μια κουταλιά του γλυκού αρκεί για να σκοτωθεί κάποιος αν το καταπιεί. Η ποσότητα που δέχθηκε η Ιωάννα είναι μεγαλύτερη», ιατρός Ιωάννας- πλαστική χειρούργος Μαρία Καλοφώνου.

«Τα εγκαύματα ήταν βαθιά και μπορούσαμε να το ξεχωρίσουμε από την πρώτη στιγμή. Ήταν ολικού πάχους και αυτό σημαίνει ότι έχει καεί όλο το δέρμα και δεν υπάρχει δυνατότητα αναγέννησης», πρόσθεσε.

Για πρωτόγνωρο περιστατικό έκανε λόγο ο γιατρός που περιέθαλψε πρώτος την Ιωάννα.

« Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πράγμα φοβερό. Το στήθος εν μέρη σώθηκε επειδή φορούσε στηθόδεσμο, ο οποίος της έμεινε στο χέρι. Έπρεπε να εξουδετερώσουμε τη θερμοκρασία που ξεπερνούσε τους 400 βαθμούς Κελσίου. Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τριών ειδών σοκ.  Ήταν τυχερή που ήταν κοντά το νοσοκομείο. Αν δεν της έριχνε νερό η φαρμακοποιός κινδύνευε να καταλήξει πριν φτάσει στο νοσοκομείο», ανέφερε πλαστικός χειρουργός Πέτρος Δεμοβελής.

Πεπεισμένος ότι η ρίψη της κατηγορουμένης ήταν ευθεία εμφανίστηκε ο ιατροδικαστής που εξέτασε την Ιωάννα.

« Έπιασε το θύμα εξ απήνης, αυτό το τραύμα σε καθηλώνει αμέσως. Μπόρεσε και την πλησίασε πάρα πολύ ώστε να δεχτεί πολύ μεγάλη ποσότητα. Θεωρώ ότι το έριξε από μεγάλη φιάλη με μεγάλο στόμιο. Πρέπει να ήταν σαν κανάτα γιατί έφυγε όλη η ποσότητα μαζί», τόνισε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Τσαντίρης.

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/10/2021